prenosna klimatska naprava

Na morju, vikendu, počitniški hišici in še v marsikaterem drugem objektu pogosto zaradi različnih razlogov ni mogoče namestiti centralne klimatske naprave. Poleti se tak objekt hitro segreje, a toliko bolj počasi ohladi. Ena izmed učinkovitih in trajnih rešitev je prenosna klimatska naprava. Pred odločitvijo o njenem nakupu pa veliko ljudi obhajajo dvomi, ali bo prenosna klimatska naprava dovolj učinkovita, da ohladi prostor in ga hladnega tudi ohrani.

Kaj sploh je prenosna klimatska naprava?

Prenosna klimatska naprava je ena izmed vrst klimatskih naprav. Glavni namen vseh klimatskih naprav je uravnavanje temperature v prostoru. Med seboj pa se razlikujejo v mestu vgradnje oziroma postavitve.

Prenosna klimatska naprava je posebna zato, ker ne potrebuje vgradnega postopka, vendar jo v prostor le postavimo, priklopimo na elektriko in poskrbimo, da se lahko topel zrak iz klimatske naprave odvaja skozi cev, ki jo po navadi napeljemo skozi okno. Nato je naša naloga le ta, da s pomočjo daljinskega upravljalnika uravnavamo temperaturo, ki bi si jo želeli imeti v prostoru.

Od vgradnih klim se razlikuje le po izgledu. Delovanje poteka na enak način kakor pri ostalih klimah, saj ima vse standardne sestavne dele, tudi hladilni kompresor.

Kdaj se odločiti za nakup prenosne klimatske naprave?

Za nakup prenosne klimatske naprave se po navadi odločimo takrat, ko želimo v določenem objektu ali prostoru uravnavati temperaturo, vendar vgradnja stenske klimatske naprave iz različnih razlogov ni mogoča. Tako so prenosne klimatske naprave nepogrešljive v počitniških prikolicah, študentskih sobah in najemniških stanovanjih.

Kakšna je njena učinkovitost?

Že prej smo omenili, da ima prenosna klimatska naprava vse glavne značilnosti klasične vgradne klime z eno veliko razliko – da je mobilna. Zato ni nič manj učinkovita od primerljive klasične vgradne klimatske naprave. Strah, da bo le mešala zrak v prostoru, ali da prostora ne bo zmogla ohladiti na primerno temperaturo, je zato popolnoma odveč.

To lahko hitro ugotovite tudi ob temeljitem pregledu ponudbe. Klimatske naprave enakega cenovnega razreda imajo približno enako moč hlajenja, ne glede na to ali so vgradne ali prenosne. Zavedati pa se morate, da je na trgu veliko različnih ponudnikov ter različnih prenosnih klimatskih naprav. Zato si morate pred nakupom obvezno prebrati tehnične podrobnosti, ki vas bodo seznanile, kakšno moč ima določena klimatska naprava.

Na učinkovitost prenosne klimatske naprave vplivata tudi velikost in izolacija prostora

Kot pri izboru klasične vgradne klime, je tudi pri izboru prenosne klimatske naprave potrebno biti pozoren na to, kako velik prostor lahko ohladi. Neizoliran velik prostor zagotovo potrebuje bolj zmogljivo klimatsko napravo, kakor majhen prostor z dobro izolacijo.

Prenosna klimatska naprava je dobra alternativa tudi takrat, ko v prostoru že imamo vgradno klimatsko napravo, a zaradi velikosti ali razgibanosti prostora le-ta ne zmore enakomerno ohladiti celotnega prostora. Takrat v tisti del prostora, ki ga želimo dodatno ohladiti, namestimo še prenosno klimatsko napravo in skupaj z osnovno klimatsko napravo bosta dobitna kombinacija za prijetno preživljanje vročih poletnih dni v ohlajenem prostoru, ob srkanju najljubše poletne pijače.

Pred nakupom se posvetujte s strokovnjakom

Tako, kakor bi se pred nakupom vgradne klimatske naprave prej dobro posvetovali s strokovnjaki, ki jim je to področje blizu, to storite tudi pred nakupom prenosne klimatske naprave. Le strokovnjaki, ki so vsakodnevno v stiku s klimatskimi napravami vam bodo lahko odgovorili na vsa vaša vprašanja in tudi svetovali, katera naprava je za vas in vaše potrebe najbolj primerna.

Prenosna klimatska naprava vam s svojo priročnostjo in enostavnostjo uporabe vsekakor ne bo povzročila dodatne potrebe po hlajenju zaradi izgubljenih živcev. Omogočila pa vam bo trenutke uživanja v prijetno hladnem prostoru, za katerega ste vedno mislili, da razen ventilatorja, ki piha bolj ali manj v prazno, ni več možnosti ohladitve.

Pa prijetne vroče in hladne dni!

Potrebujete pomoč pri izbiri klimatske naprave?

Kontaktirajte nas za pridobitev ugodne ponudbe z montažo ali brez.

NUDIMO VAM:

  • Ugodne cene klimatskih naprav
  • Strokovna montaža po vsej Sloveniji
  • Brezplačno svetovanje na domu
  • Garancija na kupljeno napravo ter montažo
  • Servis klimatskih naprav

POVPRAŠEVANJE:


Vaše podatke bomo uporabili izključno za izvedbo naročila oz. povpraševanja. Z oddajo obrazca se strinjate s pogoji poslovanja in zasebnosti *