V dneh, ko začne pripekati poletna vročina, je nepogrešljiv pripomoček za udobno bivanje v hiši ali stanovanju klimatska naprava. Je energetsko varčna in cenovno ugodna rešitev tako za hlajenje kot tudi ogrevanje prostorov, zato je uporabna skozi vse leto. Poleg tega ima še mnogo drugih funkcij, saj filtrira slab in onesnažen zrak, očiščuje ga praha, mikroorganizmov in drugih alergenov, zaradi česar je primerna tudi za astmatike in alergike. Skrbi še za razvlaževanje zraka in tako zagotavlja optimalne pogoje za bivanje.

Pri nakupu izdelkov igra veliko vlogo pri odločitvi tudi njihova cena in nič drugače ni pri klimatskih napravah. Veliko ljudi želi poceni klimatske naprave, a dandanes  ta nakup ni več tako velika investicija, saj je na tržišču na voljo raznolika ponudba klima naprav. Kljub temu morate biti poleg cene pozorni še na nekatere druge značilnosti klimatskih naprav, zato cena naj ne bo zmeraj edini faktor pri odločanju o nakupu.

Kako se odločiti za pravo klima napravo?

Klimatske naprave se med seboj razlikujejo po tipu, moči delovanja, po dodatnih funkcijah, ki jih vključujejo in še čem in od tega je odvisna tudi njihova cena. V splošnem velja, da so poceni klimatske naprave nezanesljive, hitreje pokvarljive in porabijo več električne energije, a to je le zmotno prepričanje, ki že dolgo ne velja več. Kot kvalitetne so se izkazale tudi tiste iz nižjega cenovnega razreda, seveda pa je treba poudariti, da so poleg cene pomembne še naslednje postavke, ko se odločate za nakup klima naprave:

 • velikost in namembnost prostora, v katerega boste namestili klima napravo (stanovanjski objekt, gostinski lokal, pisarna …)
 • lega prostora v stavbi (klet, pritličje, nadstropje, mansarda …)
 • način gradnje in izolacija objekta
 • prezračenost prostora
 • tip klimatske naprave (stenska, talna, kasetna …)
 • namembnost klimatske naprave (hlajenje, gretje, razvlaževanje …)

Kvalitetna klima ni vedno najdražja, zato bodite pri izbiri pozorni na več dejavnikov, saj so tudi poceni klimatske naprave kvalitetne. Cene klimatskih naprav se gibljejo od 200 € za prenosne klime, ki so zaradi prenosljivosti med bolj praktičnimi. Klime z zunanjo enoto, ki se montirajo na steno ali na strop, stanejo od 400 € dalje, med najdražjimi pa so kasetne in split klimatske naprave. Izberite najboljše razmerje med kakovostjo in ceno in tako se boste izognili visokim stroškom vzdrževanja, nepričakovanim napakam ali hitri pokvarljivosti vaše klime.

Tudi poceni klimatske naprave so zanesljive

Cena klima naprave je odvisna od vrste klime in njene moči, veliko vlogo pri tem pa igra tudi izbira pravega izvajalca oz. ponudnika. Klimatsko napravo za hišo ali stanovanje lahko kupite v trgovinah z belo tehniko, v spletnih trgovinah ali v specializiranih prodajalnah, ki se ukvarjajo s prodajo klimatskih naprav, tam boste našli tudi poceni klimatske naprave. V ceno je običajno vštetih več stvari: celotna montaža (notranje in zunanje enote), polnjenje in preizkus delovanja klime. Velikokrat so v ceno vključena tudi morebitna gradbena dela za pravilno namestitev klime, lahko pa se sami odločite še za doplačila (npr. senzor zaznavanja gibanja), s katerimi bo upravljanje klime še prijetnejše. Na ceno klimatske naprave do neke mere vpliva tudi blagovna znamka klimatske naprave, saj nekatere veljajo za bolj kakovostne kot druge, vendar mnoge dražje blagovne znamke ponujajo tudi poceni klimatske naprave. V vsakem primeru velja, da je najboljša klima naprava za vas tista, ki je funkcionalna glede na to, za kakšne namene jo boste uporabljali in tista, ki bo zagotovila udobnost bivanja.

Poceni klimatske naprave so ugodna možnost v primeru, ko vam nakup klima naprave predstavlja začasno rešitev, kako ohladiti ali segreti prostor. Cenejšo klimo izberite, če veste, da je ne boste uporabljali vsakodnevno in čez celi dan ali če jo potrebujete za manjše prostore, kjer moč klime ni ključna za učinkovito hlajenje. Zaradi napredovanja sodobne tehnologije so danes tudi cenejše klime tehnološko dovršene in imajo mnoge dodatne funkcije, ki vam bodo še olajšale preživljanje vročih ali hladnih dni.

Potrebujete pomoč pri izbiri klimatske naprave?

Kontaktirajte nas za pridobitev ugodne ponudbe z montažo ali brez.

NUDIMO VAM:

 • Ugodne cene klimatskih naprav
 • Strokovna montaža po vsej Sloveniji
 • Brezplačno svetovanje na domu
 • Garancija na kupljeno napravo ter montažo
 • Servis klimatskih naprav

POVPRAŠEVANJE:


Vaše podatke bomo uporabili izključno za izvedbo naročila oz. povpraševanja. Z oddajo obrazca se strinjate s pogoji poslovanja in zasebnosti *