servis klimatske naprave

Servis klimatske naprave.

Klimatska naprava je ena najpomembnejših pripomočkov, ki jih potrebujemo za udobje našega bivanja. Pomaga nam ohraniti hišo toplo, ko je mraz in hladno, ko je zunaj vroče. Klimatska naprava tudi zmanjšuje stopnjo vlažnosti, tako da se v poletni vročini ne bomo počutili »lepljivo«. Tudi to še ni vse, kar nam nudi klimatska naprava. S filtri očiščujejo zrak s filtriranjem delcev dima, pršic in neprijetnih vonjav. Zaradi napredka tehnologije proizvajalci klimatskih naprav danes na trgu ponujajo klimatske naprave, ki prihranijo do 60% električne energije. Današnje klimatske naprave imajo filtre proti prahu, vgrajene stabilizatorje in avtomatske prilagoditve temperature, tako da je udobje, ki ga nudijo kar najvišje. Klimatske naprave nam ogromno nudijo, moramo pa jim tako kot drugi opremi, zagotoviti redne servise klimatske naprave.

Ni dovolj, da skrbimo le za primerno temperaturo klimatiziranih prostorov, kroženje zraka in primerno vlažnost. Pomembna je tudi mikrobiološka kakovost. Zrak, ki prihaja iz klimatskih naprav, ki niso redno vzdrževane, je pogosto neprijetnega vonja in slab. So mesta v klimatski napravi, ki so idealna za razvoj bakterij, glivic, plesni. Izpostavljenost le tem, pa lahko povzorči slabo počutje. Pravilno vzdrževanje klimatske naprave ter redno menjavanje filtrov, če klimatska naprava to zahteva, je nujno. Redni servis klimatske naprave je torej zelo priporočljiv.

Celoletno obratovanje naše klimatske naprave pomeni veliko ur hlajenja in ogrevanja, zato ji moramo zagotoviti letni servis klimatske naprave. Pomembno je, da servis klimatske naprave opravi strokovnjak na svojem področju. Poleg bakterij in nečistoč, ki se lahko naberejo pa zanemarjanje potrebnega servisa klimatske naprave privede do zmanjšanja zmogljivosti naše klimatske naprave. Lahko se zgodi, da bo zmogljivost manjša, poraba električne energije pa višja, kot običajno.

servis klimatske naprave

Razlogi za servis klimatske naprave

Navajamo več pomembnih razlogov, zakaj je servis klimatske naprave zelo pomemben.

 • Servis klimatske naprave zagotavlja, da klimatska naprava deluje na vrhuncu svojih moči.
 • Redni servis klimatske naprave izboljša učinkovitost celotnega klimatskega sistema. Strokovnjaki opozarjajo, da klimatska naprava za vsako leto, ko ne opravimo rednega servisa klimatske naprave, le ta izgubi 5% svoje učinkovitosti. Po treh letih je torej že za 15% zmanjšana učinkovitost, to pa ima negativne posledice na učinkovitost.
 • Na rednem servisu klimatske naprave strokovnjak tudi ugotovi morebitne manjše probleme, ki bi lahko, če bi jih zanemarili prešli na večje težave, katerih popravilo je tudi dražje in bolj zahtevno.
 • Z rednim servisom klimatske naprave bo klimatska naprava visoko učinkovita, tudi po več letih bo še vedno zagotovljena 95% prvotna učinkovitost. Znesek, ki ga boste porabili za redni servis klimatske naprave se bo povrnil v manjših mesečnih računih za električno energijo.
 • Najpomembnejša naloga servisa klimatske naprave je rutinska menjava ali čiščenje filtrov. Zamašeni, umazani filtri blokirajo normalni pretok zraka in bistveno zmanjšajo učinkovitost sistema. Zamenjava ali čiščenje filtra ob servisu klimatske naprave bo zmanjšala porabo električne energije za 5% do 15%.
 • Niso pa vse klimatske naprave enake. Nekatere zahtevajo menjavo filtrov, druge le čiščenje, tretje pa imajo samočistilne filtre. Tudi filtri so različnih vrst in učinkovitosti. Če klimatsko napravo stalno uporabljamo, se v stanovanju kadi ali imate zelo kosmatega hišnega ljubljenčka, bo filter bolj podvržen prahu. Obrnite se na našo ekipo svet-klime.si ter povprašajte o vrsti filtra in potrebnem servisu klimatske naprave.

servis klimatske naprave

Kaj bo preveril serviser na rednem servisu klimatske naprave?

Serviser bo na rednem servisu klimatske naprave opravil osnovni pregled:

 • Preveril ali je dovolj hladilne tekočine v naši klimatski napravi
 • Preizkusil morebitna uhajanja hladilne tekočine s pomočjo detektorja za puščanje
 • Preveril tesnjenje centralnega sistema
 • Izmeril zračni tok skozi tuljavo uparjalnika
 • Preveril delovanje ogrevanja in hlajenja ter očistil in preveril električne priključke
 • Naoljil motor in preveril tesnjenje
 • Preveril natančnost termostata

Kako pogosto je priporočljiv servis klimatske naprave?

Strokovnjaki za klimatske naprave priporočajo, da tudi če ne sumite, da ima vaša klimatska naprava težave, ji morate vsaj enkrat letno zagotoviti strokovni servis klimatske naprave. To bo zagotovilo, da bo delovala brezhibno z največjo učinkovitostjo. Pripravljena bo na hlajenje v vročih mesecih in gretje v času hladnih dni, da nam bo nudila kar najvišje udobje.

Zahtevnejši servis klimatske naprave

Ste vklopili svojo notranjo enoto klimatske naprave in slišali nenavaden zvok? Ali še hujše, klimatska naprava sploh ni izpihovala hladnega ali toplega zraka?  Če se zgodi, da vaša klimatska naprava potrebuje več kot le redni servis, pokličite profesionalnega serviserja. Obrnete se lahko na našo ekipo svet-klime.si. Dobro usposobljen tehnik bo našel in odpravil težave v vašem klimatskem sistemu.

Redni servis klimatske naprave mora enkrat letno izvesti pooblaščeni strokovnjak. Vaša klimatska naprava bo pripravljena na čas, ko jo boste potrebovali. Serviser bo odkril tudi morebitne napake ali težave in jih odpravil, preden bi prešle na kompleksnejše. Z rednim letnim servisom klimatske naprave lahko skoraj zagotovo preprečimo hujše napake naše klimatske naprave, zaradi katerih bi bilo omejeno ali pa celo zaustavljeno delovanje klimatske naprave.

V izogib nepotrebnim napakam, ki bi bile posledica nepravilne uporabe klimatske naprave, upoštevajte navodila za uporabo. V kolikor niste prepričani o pravilnosti uporabe, se posvetujte s strokovnjakom. Naša ekipa svet-klime.si vam je na voljo za vsa vprašanja in pojasnila.

Servis klimatskih naprav, opravljamo po vsej Sloveniji.

Servis klimatske naprave Celje, Servis klimatske naprave Domžale,Servis klimatske naprave Dravograd, Servis klimatske naprave Kamnik, Servis klimatske naprave Kranj, Servis klimatske naprave Litija, Servis klimatske naprave Ljubljana, ter CELOTNA SLOVENIJA.

Potrebujete pomoč pri izbiri klimatske naprave?

Kontaktirajte nas za pridobitev ugodne ponudbe z montažo ali brez.

NUDIMO VAM:

 • Ugodne cene klimatskih naprav
 • Strokovna montaža po vsej Sloveniji
 • Brezplačno svetovanje na domu
 • Garancija na kupljeno napravo ter montažo
 • Servis klimatskih naprav

POVPRAŠEVANJE:


Vaše podatke bomo uporabili izključno za izvedbo naročila oz. povpraševanja. Z oddajo obrazca se strinjate s pogoji poslovanja in zasebnosti *