POGOJI POSLOVANJA SVET-KLIME.SI

Podatki o podjetju:

Svet klime, Rok Kovačič, s.p.
Usnjarska cesta 8
1241 Kamnik

ID za DDV: SI57727384
Matična št.: 6621988000

Kontakt:

Email: info@svet-klime.si
GSM: 070 701 160

Splošne in ostale pogoje poslovanja kot upravitelj spletne strani www.svet-klime.si določa Svet klime, Rok Kovačič s.p., ki izdelke na spletnem mestu www.svet-klime.si prodaja v svojem imenu in za svoj račun. Rok Kovačič s.p. odgovarja za objavljene vsebine skladno z objavljenimi pogoji.

Pogoji poslovanja spletnega mesta www.svet-klime.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletnim mestom www.svet-klime.si upravlja Rok Kovačič s.p., ki je hkrati lastnik spletnega mesta. Upravljalec vsakodnevno preverja vsebino spletnega mesta in se trudi, da stran vključuje točne informacije, vendar si pridržuje pravico do možnosti napak pri vsebini spletnega mesta. Ne prevzema odškodniske ali druge odgovornosti za napake v vsebini spletnega mesta. Vedno lahko preverite točnost podatkov s klicem na našo telefonsko številko 070 701 160 ali sporočilom na email info@svet-klime.si

CENE

Spletno mesto www.svet-klime.si posluje v valuti EUR.

V primeru nakupa klimatske naprave brez montaže vam moramo obračunati 22% DDV. Obračun po znižani davčni stopnji 9,5% je mogoč v primeru nakupa klimatske naprave in montaže za namestitev v stanovanjski objekt. Pri nakupu klimatske naprave za poslovno stavbo se obračuna 22% DDV. V primeru nakupa klimatske naprave z montažo za namestitev v poslovno stavbo s strani podjetja, ki je zavezanec za DDV se DDV ne obračuna (DDV ni obračunan v skladu s 76a členom ZDDV). V tem primeru DDV odvede kupec.

Za vse izdelke iz naše ponudbe lahko pridobite ceno z ali brez montaže z oddajo povpraševanja, ki je na voljo pri vsakem izdelku. S klikom na gumb »Pošlji povpraševanje« se vam odpre kontaktni obrazec, preko katerega nam sporočite svoje želje. V stik z vami bomo stopili v najkrajšem možnem času.

Dosegljivi smo tudi preko telefona 070 701 160, vsak delavnik med 8.00 in 16.00 uro.

Za vse informacije smo vam na voljo. Prav tako se po dogovoru, brezplačno oglasimo na želeni lokaciji za osebno svetovanje pri nakupu klimatskih naprav ali toplotnih črpalk.

VELJAVNOST PONUDBE  

Ponudba, ki jo prejmete glede na vaše povpraševanje, je veljavna do datuma, ki je naveden na ponudi in opredeljen kot rok veljavnosti ponudbe.

GARANCIJA

Vsak izdelek iz naše ponudbe ima garancijo, ki jo lahko uveljavite pri pooblaščenem serviserju.  Garancijo uveljavljate z garancijskim listom in računom, oboje predložite pooblaščenemu servisu. Vsi izdelki iz naše ponudbe imajo pooblaščenega serviserja v Sloveniji.

POMEMBNO! Garancija ne velja v primeru:

  • Okvar zaradi nepravilne uporabe, malomarnosti, mehanske poškodbe
  • Okvar v primeru višje sile, kot je udar strele
  • Okvar, ki nastanejo zaradi osebe ki ni pooblaščeni serviser
  • Okvar, ki nastanejo zaradi dodajanja elementov napravi, ki niso predvideni kot originalni del naprave
  • Okvar, ki nastanejo zaradi priklopa na neustrezno vrsto toka ali napetost
  • Okvar, ki so nastale zaradi neupoštevanja navodil za uporabo
  • Okvar, ki nastanejo zaradi nepravilne montaže, torej če montaže ni opravil pooblaščeni monter, ki ima tudi certifikat za rokovanje s plini.

NAČIN PLAČILA

Plačilo za naročene izdelke se izvede z nakazilom na TRR ponudnika Svet klime, Rok Kovačič, s.p.

IBAN:

SWIFT/BIC:

SKLIC: SI00 – (+ številka ponudbe)

S plačilom kupec dokončno potrdi naročilo in rok dobave steče.

Nakazilo za naročene izdelke lahko vplačate na katerikoli spletni banki, banki ali Pošti Slovenije. Plačilo izvedete na osnovi poslanega predračuna ali ponudbe. Pri plačilu obvezno navedite točen sklic. Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun. Prosimo, da upoštevate, da prejeta naročila izvajamo po vrstnem redu prejetih plačil na naš račun, tako da se lahko dobavni rok in rok montaže v času prejema vašega plačila razlikuje od predvidenega dobavnega roka in roka montaže ob poslani ponudbi.

Banke uporabnikom za vsako plačilo obračunajo provizijo skladno s svojim cenikom. Ti stroški niso upoštevani v cenah izdelkov ponudnika Svet klime, Rok Kovačič s.p.

VRAČILO IZDELKOV

Potrošnik (fizična oseba) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelka na naš kontaktni email info@svet-klime.si sporoči odločitev o vračilu blaga in odstopi od nakupa. 14 dnveni rok začne teči z dnem, ko je ponudnik v celoti izpolnil obveznosti iz 43.c člena ZCPot – to je od dneva, ko je kupec sprejel izdelek. Z iztekom tega roka ugasne pravica kupca, da odstopi od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelka. Izdelek je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe.

Prejet izdelek mora vrniti nepoškodovan in v nespremenjeni količini (razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik), brez znakov uporabe, v originalni, nepoškodovani embalaži. V primeru, da je embalaža poškodovana vam bomo ob vračilu kupnine odbili najmanj 10% zneska.

POMEMBNO! Če je izdelek odpakiran ali uporabljen, ga ni mogoče vrniti. Vračilo ni možno če je odprt varnostni pečat. Prav tako izdelka ni možno vrniti, če je izdelek zmontiran. Izdelka ni mogoče vrniti tudi v primeru, če je poškodovana nalepka, ki varuje izdelek za primer nepooblaščenega servisnega posega.

Kupec lahko izbira med

  • Vračilom denarja za vrnjene izdelke (ponudnik bo vračilo plačila opravil takoj, ko bo mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu vrnjenega izdelka z nakazilom na račun kupca).
  • Dobropisom v višini vrnjenih izdelkov za zamenjavo

Za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo pridobitno dejavnost, ne glede ne njeno pravnoorganizacijsko obliko določila Zakona o varstvu potrošnikov ne veljajo.

PRAVNO OBVESTILO

Spletno mesto www.svet-klime.si in vsi podatki na njem so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti in so uporabljeni samo za informativne namene in lažje razumevanje.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki oddajo prek e-poštnega naslova info@svet-klime.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Preberite še o izvensodnem reševanju potrošniških pritožb in sporov

SPLOŠNO

Slike so simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Za morebitne napake v tekstu ne odgovarjamo.