V sodobnem svetu se ljudje vse bolj zavedamo skrbi za varovanje okolja, zato posegamo po obnovljivih virih energije in si prizadevamo za zmanjšanje stroškov njihove porabe. Med drugim iščemo inovativne rešitve za nadomestitev tradicionalnih načinov ogrevanja sanitarne vode za gospodinjske namene, ki bi nadomestili tradicionalne električne bojlerje ali druge načine ogrevanja. Kot učinkovita alternativa so se vzadnjih letih pokazale toplotne črpalke za sanitarno vodo, ki za glavni vir delovanja uporabljajo zrak, toploto pa lahko pridobijo tudi iz vode ali zemlje. Izdelane so tako, da jih je mogoče ekonomično postaviti skorajda kamorkoli, pri tem pa morajo biti za optimalno delovanje usklajene s celotnim ogrevalnim sistemom in izhodiščnim virom toplote. Če se ob tem še zmeraj sprašujete, zakaj izbrati toplotne črpalke za sanitarno vodo, si v nadaljevanju preberite nekaj tehtnih razlogov.

toplotne črpalke za sanitarno vodo

1. Za delovanje uporabljajo obnovljive vire energije

Toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode energijo pridobiva s črpanjem toplote iz podtalnice ali druge okoliške vode, za delovanje porablja sončno svetlobo, ki na Zemljo pride v obliki sončnih žarkov, ali pa toploto črpa iz zemlje. Ustrezno temperaturo vode zagotovi s pomočjo kompresorja in za obratovanje ne potrebuje zdravju nevarnih goriv, kot je na primer premog. To pomeni tudi, da ne onesnažuje okolja – ravno nasprotno – okolju škodljive izpuste ogljikovega dioksida v zrak zmanjša za 30 do kar 60 odstotkov.

2. Zmanjšanje stroškov

Toplotne črpalke za sanitarno vodo odlikuje nizka raba električne energije za poganjanje kompresorja in ventilatorja, kar pomeni občutno zmanjšanje stroškov ogrevanja sanitarne vode. Večji delež energije predstavlja obnovljiva energija iz vode, zemlje ali zraka, zato je končni produkt – topla voda skorajda brezplačen. Prihranek stroškov znaša od 35 pa vse do 75 odstotkov, kar pri delovanju čez vse leto nanese od 80 do 100 evrov prihranka.

3. Hitra povrnitev naložbe

Obratovalni stroški toplotnih črpalk so precej nizki, zato se stroški za nakup in montažo toplotne črpalke za sanitarno vodo povrnejo v petih do sedmih letih. Čeprav so začetni stroški višji, vam zagotovljamo, da se investicija dolgoročno vsekakor splača, saj poleg prihranka denarja poskrbite tudi za ohranjanje okolja.

4. Priročne za majhna stanovanja

Še ena prednost toplotne črpalke za sanitarno vodo je njena majhnost, zato zasede zelo malo prostora. Tako je primerna za uporabo v manjših stanovanjih in počitniških hiškah. Namestite jo lahko v shrambo, v kopalnico in druge podobne prostore ali pa tudi na steno. Odlične so tudi zato, ker ne potrebujejo cirkulacije in dolgih razvodov vroče vode, prav tako za njihovo delovanje ni potreben rezervoar, kamor bi se shranjeval še neporabljeni energent.

5. Večnamenskost uporabe

Toplotna črpalka deluje na principu klimatske naprave, ki hladi ali segreva prostore. To je njena ekonomična prednost,saj hkrati s tem, ko segreva vodo, omogoča tudi hlajenje prostora. Toplota za njeno delovanje se lahko črpa iz istega ali iz sosednjih prostorov, ohlajen zrak pa se pozimi odvaja v okolico, poleti pa nazaj v prostore in tako hladi namesto klime. Sicer te toplotne črpalke nimajo dovolj hladilne moči za ohlajanje vseh bivalnih prostorov, so pa odlične za hlajenje manjših shramb ali kleti. V času delovanja v teh prostorih namreč lahko znižajo temperaturo za tri do pet stopinj.

6. Enostavna namestitev, uporaba in vzdrževanje

Po namestitvi in zagonu toplotne črpalke za sanitarno vodo ne potrebujejo praktično nobenega vzdrževanja. So enostavne za uporabo, ob pravilni izbiri mesta vgradnje pa jih lahko uporabljate vse leto. Njihova povprečna življenjska doba je od 15 do 20 let, ob tem pa ste lahko prepričani, da jih ne boste rabili zamenjati zaradi pomanjkanja ustreznih energentov, ki so potrebni za njihovo delovanje.

Toplotne črpalke za sanitarno vodo odlikuje ugodno razmerje med vloženo energijo in dobljeno toploto. Velik je njihov prispevek k ohranjanju in varovanju okolja, saj delujejo s pomočjo obnovljivih virov energije, ne onesnažujejo okolice in tako predstavljajo trajnostni prispevek za celotno družbo. Investicija v ta nakup je dolgoročna naložba, s pomočjo katere boste prišli do tople vode, prihranjen denar pa boste lahko porabili za uresničitev vaših dolgotrajnih želja.

Potrebujete pomoč pri izbiri toplotne črpalke?

Kontaktirajte nas za pridobitev ugodne ponudbe z montažo ali brez.

NUDIMO VAM:

  • Ugodne cene toplotnih črpalk PREVERJENIH proizvajalcev
  • Strokovna montaža po vsej Sloveniji
  • Brezplačno svetovanje na domu
  • Garancija na kupljeno napravo ter montažo
  • Servis toplotnih črpalk

POVPRAŠEVANJE:


Vaše podatke bomo uporabili izključno za izvedbo naročila oz. povpraševanja. Z oddajo obrazca se strinjate s pogoji poslovanja in zasebnosti *