Ne glede na to kje živite, imamo za vas pravo rešitev za ogrevanje. Toplotne črpalke v vsak dom vnašajo oazo udobja in skrbijo za prijetno temperaturo. Toplotne črpalke Daikin z napredno tehnologijo in vrsto pametnih funkcij nudijo več kot le ogrevanje. Vrhunska kontrola temperature, kakovost zraka, prihranek stroškov in elegantna sodobna oblika so kvalitete toplotnih črpalk Daikin.

Ponudbo toplotnih črpalk, lahko preverite na tej povezavi: https://svet-klime.si/toplotne-crpalke/

Toplotne črpalke Daikin – ogrevanje

 

Toplotne črpalke Daikin Altherma so inovativni in napredni sistemi ogrevanja, ki skozi leto zagotavljajo maksimalno udobje. Toplotne črpalke Daikin so prilagodljive in energetsko učinkovite, za ogrevanje prostorov izločajo toploto iz zunanjega zraka. Iz hladnega zunanjega zraka črpajo uporabno toploto, ki je potrebna, da je vaš dom topel in prijeten ter nudi vso potrebno udobje. Z razliko od drugih ogrevalnih sistemov, ki toploto ustvarjajo, toplotne črpalke Daikin toplotno energijo izkoriščajo.

Razveselite se lahko tudi dejstva, da so toplotne črpalke Daikin primerne za zelo hladne zime, zato je ta energetsko učinkovit sistem ogrevanje primeren tudi za najbolj hladna slovenska območja. Toplotne črpalke Daikin ogrevajo naše domove na vnaprej nastavljeno temperaturo.

 

Toplotne črpalke Daikin- Zakaj izbrati Althermo?

 

Toplotne črpalke Daikin Altherma ustvarjajo optimalno sobno temperaturo v vašem domu, s pomočjo talnega ogrevanja, radiatorjev ali kombinacije obojega. Tudi v nahladnejših vremenskih razmerah, bodo toplotne črpalke Daikin poskrbele za najvišje udobje, saj so v primeru primanjkljaja toplote v zunanjem zraku, opremljene še s povratnim grelcem.

Toplotne črpalke Daikin omogočajo enostavno in prilagodljivo namestitev. Delujejo brez vnetljivih plinov, olja ali drugih nevarnih snovi, ki bi povečale tveganje v vašem domu. Prav tako ne potrebujete plinske povezave ali rezervoarja za gorivo.

 

 Značilnosti

 

Energetska učinkovitost – napredna inverterska tehnologija toplotnih črpalk Daikin poskrbi za najvišjo energetsko učinkovitost.

Čisto in varno – Sistem toplotnih črpalk Daikin ne uporablja vnetljivih ali nevarnih goriv, kot sta naftni plin ali olje. Ne potrebujemo plinskega priključa ali rezevoarja, s čimer zmanjšamo možnost zastrupitve, onesnaževanja ali drugih tveganj.

Tišina – Zunanje enote toplotnih črpalk Daikin skozi večino leta deluje pod ravnjo 45dBa. Tudi notranje enote toplotnih črpalk Daikin so tihe in nemoteče.

Prilagodljiv sistem – Toplotne črpalke Daikin omogočajo prilagajanje ravni udobja različnim področjem. Hišo lahko razdelimo na več samostojno nadzorovanih območij udobja.

 

Toplotne črpalke Daikin- Kako delujejo?

Toplotne črpalke Daikin ogrevajo v treh korakih. Iz zunanje nizke temperature izkoristijo toploto, nato sistem toplotnih črpalk Daikin poveča temperaturo toplote ter jo porazdeli po celotenem domu s pomočjo toplotnih oddajnikov. Za prenos toplote iz zunanjega zraka v naš dom toplotne črpalke Daikin uporabljajo hladilni cikel. Prenos toplotne energije je zelo učinkovit, saj za 1 kW elektrike izčrpa 3 do 5 kW toplote za ogrevanje našega doma. Če številke pretvorimo v odstotke, vidimo, da Daikin toplotne črpalke 66-80% toplotne energije pridobijo iz zunanjega zraka, ki je brezplačen.

Za pravilno delovanje sistemov toplotnih črpalk Daikin morata biti profesionalno nameščeni notranja in zunanja enota. Cirkulacija, ki se dogaja povzroča absorbijo toplote in sproščanje le te v notranjosti. Če je v sistem povezan še bojler za sanitarno vodo, vam Daikin toplotne črpalke zagotavljajo tudi oskrbo s toplo vodo skozi vse leto.

Katere vrste toplotnih črpalk obstajajo?

Glede na uporabo vrste vira za ogrevanje našega doma poznamo različne vrste toplotnih črpalk Daikin. DAIKIN toplotne črpalke, ki uporabljajo zemeljski vir so primerne za ogrevanje prostorov in tople vode. 80% toplote pridobijo iz geotermalne vode, preostalih 20% pa z električno energijo. Vgrajujejo se v novogradnje in adaptirane objekte.

Druga vrsta toplotnih črpalk Daikin so tipa zrak-zrak, ki 80% energije pridobijo iz obnovljivih virov, 20% pa električne energije. So odlična rešitev za novogradnje, varčne objekte, priporočajo se tudi za zamenjavo obstoječih sistemov ogrevanja.

Ostanejo še nizkotemperaturne in visokotemperaturne toplotne črpalke Daikin zrak-voda. Nizkotemperaturne 75% energije črpajo iz zraka, 25% pa s pomočjo elektrike. Primerne so za novogradnje in nizkoenergetske objekte. Visokotemperaturne DAIKIN toplotne črpalke 65% energije črpajo iz zraka in 35% iz električne energije. Priključijo se lahko na obstoječ sistem napeljave in radiatorje, idealne so za prenove in primere menjave starega načina ogrevanja.

V naši ponudbi vam predstavljamo toplotne črpalke Daikin Compact, Daikin Altherma HT, Daikin Altherma LT, Daikin Altherma Monoblock in najnovejšo Daikin Altherma 3. Glede na vaše potrebe, želje in objekt bomo skupaj našli najbolj optimalno možnost, kontaktirajte našo ekipo svet-klime.si.

 

PREVERITE AKCIJSKO PONUDBO TOPLOTNIH ČRPALK DAIKIN po UGODNIH CENAH

Potrebujete pomoč pri izbiri toplotne črpalke?

Kontaktirajte nas za pridobitev ugodne ponudbe z montažo ali brez.

NUDIMO VAM:

  • Ugodne cene toplotnih črpalk PREVERJENIH proizvajalcev
  • Strokovna montaža po vsej Sloveniji
  • Brezplačno svetovanje na domu
  • Garancija na kupljeno napravo ter montažo
  • Servis toplotnih črpalk

POVPRAŠEVANJE:


Vaše podatke bomo uporabili izključno za izvedbo naročila oz. povpraševanja. Z oddajo obrazca se strinjate s pogoji poslovanja in zasebnosti *