stropne klimatske naprave

V vročih poletnih dneh, ko zunanje temperature presežejo 30 stopinj C, je najboljša rešitev za ohladitev kakovostna klimatska naprava. Poleg hlajenja omogočajo tudi gretje, vlaženje in čiščenje zraka ter s tem ustvarjajo ugodne pogoje za bivanje tako doma kot tudi v poslovnih prostorih, kjer je za delo potreba visoka koncentracija. Današnje klimatske naprave so ustvarjene tako, da temperaturo hlajenja prilagajajo vašim osebnim potrebam, delujejo nemoteno brez povzročanja hrupa, mnoge dodatne funkcije pa lahko še olepšajo vaše bivanje. Za čim boljši izkoristek je pomembno, da so ustreznih dimenzij in pravilno umeščene. Če je prostor, ki ga želite ohladiti, zelo velik ali če ne želite, da je vaša klima vidna, so najboljša izbira stropne klimatske naprave.

Kaj so stropne klimatske naprave?

To so vrste klimatskih naprav, ki so primerne za vgraditev v stanovanja s spuščenimi stropi, poslovne prostore in v večje odprte površine. Zelo priročne so v javnih objektih kot so muzeji, galerije, banke itd., kjer bi sicer vidna klima naprava kvarila izgled in estetskost celotnega prostora. Te klime odlikuje energetska varčnost in učinkovitost, poleg tega je njihovo delovanje izredno tiho in nemoteče z učinkovitim pretokom zraka. Stropne klimatske naprave so za vas na voljo v dveh izvedbah:

  • Talno-stropne klimatske naprave so ugodna rešitev, če želite, da je tok zraka usmerjen proti stropu ali kadar v stanovanju ni spuščenih stropov, v katere bi sicer lahko vgradili stropno klima napravo. To so naprave z zunanjo in notranjo enoto, njihova največja prednost pa je, da lahko notranjo enoto namestite na strop ali na tla, glede na to, kjer vam najbolj ustreza. Razdalja med notranjo in zunanjo enoto ne vpliva na delovanje klime, saj je lahko ta zelo velika. Intenzivnost te klime ne seže v druge prostore, zato je mogoče ohladiti le prostor, kjer je umeščena notranja enota. Tok izpihanega hladnega ali toplega zraka poteka v vodoravni in navpični smeri, njegovo smer pa lahko sami daljinsko upravljate
  • Kasetne klimatske naprave so nameščene na stropu, zato ne zasedajo dodatnega prostora. Vgradijo se v spuščen strop, pri čemer je potrebna zadostna višina stropa, ki mora znašati vsaj 2,5 metra, prostora za vgradnjo pa mora biti vsaj 30 centimetrov. Najpogosteje so montirane v večjih stanovanjskih prostorih in javnih ustanovah, njihova montaža pa je zelo enostavna in jih je možno naknadno vgraditi v prostore in objekte, ki so že opremljeni. Klima in vse potrebne cevi za delovanje so integrirane v strop, ne kvarijo pogleda in niso moteče. Poleg tega lahko izbirate med različnimi okrasnimi ploščami in njihov videz prilagodite stilu prostora.

Prednosti stropnih klimatskih naprav

Stropne klimatske naprave usmerjajo tok izpihanega zraka v osem smeri, zato se lahko ta optimalno razporedi po celotnem prostoru. Poleg ohlajanja in segrevanja prostorov je njihova naloga tudi uravnavati vlažnosti stanovanja, s čimer se izognete plesni v stanovanju. S svojim delovanjem filtriranjo in čistijo zrak, zato so stropne klimatske naprave še posebej primerne za ljudi, ki so podvrženi alergenom, ki se prenašajo preko zraka. Podpora sodobne tehnologije in najkakovostnejši materiali zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in zanesljivo delovanje teh klima naprav.

Izberete lahko tudi številne dodatne funkcije in tako še izboljšate kakovost bivanja – 3D senzor gibanja zazna ljudi v prostoru in izpih zraka usmeri proč od njih, posebna tehnologija pa omogoča tudi ohranjanje dosežene temperature prostora, s čimer se preprečijo velika temperaturna nihanja in zmanjša poraba elektrike. Številne stropne klimatske naprave imajo možnost nastavitve tedenskega časovnika, kjer lahko nastavite več različnih vzorcev hlajenja in ogrevanja za vsak dan v tednu.

Ko se odločate za izbiro stropne klimatske naprave, bodite pozorni na to, kam jo boste namestili, da bo njeno delovanje kar najbolj učinkovito. Izbiro prilagodite lastnim potrebam in tako boste celo leto uživali v prijetnem ozračju svojega doma.

Potrebujete pomoč pri izbiri klimatske naprave?

Kontaktirajte nas za pridobitev ugodne ponudbe z montažo ali brez.

NUDIMO VAM:

  • Ugodne cene klimatskih naprav
  • Strokovna montaža po vsej Sloveniji
  • Brezplačno svetovanje na domu
  • Garancija na kupljeno napravo ter montažo
  • Servis klimatskih naprav

POVPRAŠEVANJE:


Vaše podatke bomo uporabili izključno za izvedbo naročila oz. povpraševanja. Z oddajo obrazca se strinjate s pogoji poslovanja in zasebnosti *