9-najboljskih-klimatskih-naprav2

Za vas smo pripravil izbor najboljših klimatskih naprav glede na različne kategorije. Preberite si naše predloge in poiščite najboljšo klimatsko napravo za svoje potrebe.

Najboljša klimatska naprava glede na razmerje KAKOVOST-CENA

Glede na razmerje kakovost-cena je najboljša klimatska naprava Mitsubishi MSZ-SF-STANDARD. Je nevpadljivega dizajna, a hkrati elegantna. S svojo obliko, se bo prilagodila vsakemu prostoru in slogu. Če želite skoraj neopazno klimatsko napravo ter niste zahteven uporabnik, je klimatska naprava MSZ-SF-STANDARD odlična izbira. Primerna je tako za hlajenje, kot tudi ogrevanje, do zunanje temperature -20°C. Zelo tiho delovanje, nas bo spominjalo na šumenje listja, nemalokrat bomo zaradi izrednega tihega delovanja celo pozabili, da deluje. Tudi, če jo namestimo v spalnico, ne bo motila našega sladkega spanca.

Dodana vrednost klimatske naprave MSZ-SF STANDARD je vgrajen nano platinasti filter. Nevtralizira vse viruse, bakterije, alergene ter naprijetne vonjave. Za naše udobje skrbi tudi s tedenskim časovnikom in daljinskim upravljanikom, s katerim enostavno prilagodimo delovanje našim željam in potrebam. Dovajanje zraka pri klimatski napravi MSZ-SF STANDARD je dvosmerno. Ima ločena motorja na zgornji in spodnji lameli, ki zrak dovajata tako, da ne piha direktno v ljudi, ki se nahajajo v prostoru.

Klimatska naprava MSZ-SF-STANDARD ima tudi možnost povezave na multi split enoto. Omogoča nam povezavo od 2 do 8 naprav, ki jih namestimo po stanovanju ali hiši za najvišje udobje celotnega doma. Sodi med klimatske naprave z Inverter tehnologijo, zato je tudi izredno varčna. Je visoko energetsko učinkovita, sodi v razred A++ in A+. Na voljo je v širokem razponu moči, od 2,5kW pa do 5,0kW. Prav tako je pri nižjih močeh manjših dimenzij (250x760x168mm), zato jo lahko namestimo v manjši prostor našega doma.

9-najboljskih-klimatskih-naprav

Najboljša STENSKA klimatska naprava glede na ENERGETSKO UČINKOVITOST

Sodobna, prefinjena, čudovitega dizajna je klimatska naprava Mitsubishi MSZ-LN-LUXURY. Poleg elegantnega, modernega in osupljivega videza je energetsko najbolj učinkovita med stenskimi klimatskimi napravami. Vrednosti SEER (10,5) in SCOP (5,2), ki sta pokazatelja sezonske učinkovitosti sta zelo visoki. Več o izkoristku klimatske naprave in vrednostih SEER in SCOP, si preberite tukaj.

Klimatska naprava MSZ-LN-LUXURY sodi v najvišji energetski razred A+++ pri ogrevanju in hlajenju. Modeli VGHZ omogočajo ogrevanje do zunanje temparature -25°C.

Funkcije nam omogočajo visoko udobje. Serijsko ima vgrajen Wi-Fi, ki se preko aplikacije MelCloud poveže s klimatsko napravo. Omogoča nam nadzor in krmiljenje na daljavo z uporabo računalnika, tablice ali pametnega telefona. Infrardeči 3D i-see termo senzor optimizira porabljeno energijo, saj hladi ali ogreva le prostore, kjer zazna prisotnost oseb. V primeru, da nas ni doma, se samodejno preklopi na varčevalni način. Ker senzor meri in zazna temperaturne spremembe telesa, tal, zidov, stropov in prostorov, ugotovi tudi ali oseba v protoru miruje, spi ali je aktivna. Glede na ugotovitev prilagodi in usmeri svoje delovanje. Senzor je v času, ko je klimatska naprava izključena, popolnoma skrit.

Klimatska naprava MSZ-LN-LUXURY se lahko pohvali tudi s hibridnim nano premazom v notranjosti, ki preprečuje odlaganje prahu in umazanije medtem, ko deluje. Notranjost ostane čista dlje časa. Alergene, Viruse in bakterije očisti z novim izboljšanim sistemom Plasma Quad Plus. Sistem filtrira tudi mikro delce PM 2,5, zato je zelo primerna tudi za uporabo v mestnih središčih in ob prometnicah. Najbolj energetsko učinkovito je tudi zaradi hladilne tekočine R32, s katero je klimatska naprava učinkovitejša, poleg tega pa se zmanjša vpliv na ozon.

9-najboljskih-klimatskih-naprav1

Najboljša TALNA klimatska naprava glede na ENERGETSKO UČINKOVITOST

Klimatska naprava Toshiba Konzola je najbolj energetsko učinkovita med talnimi klimatskimi napravami, poleg tega pa nam pričara tudi edinstven učinek talnega ogrevanja. Primerna je za funkcijo ogrevanja in hlajenja. Uporablja hladilno tekočino R410A.

Talna klimatska naprava Toshiba je primerna za vsak prostor, meri le 60x70x22cm, zato bo zavzela malo prostora. Montaža je preprosta in prilagodljiva. Ponuja nam možnost različnih načinov izpihovanja zraka in stopnje hitrosti delovanja ventilatorja. Energetska učinkovitost med talnimi klimatskimi napravami je najvišja. Vrednosti COP presegajo 4. Izjemno varčnost omogoča tudi zaradi Inverter krmiljenja, ki zmanjšuje porabo električne energije, saj se klimatska naprava nenehno prilagaja potrebam hlajenja.

Vgrajen ima IAQ Filter, ki očisčuje onesnažen zrak s pomočjo naravnih snovi. Njene deodorantske lastnoti zrak osvežujejo ter preprečujejo nastanek plesni. Dodatno udobje nam nudi infrardeči daljinski upravljalnik in funkcija časovnega programatorja. Poleg tega ima tudi Quiet-Mode funkcijo, s katero lahko znižamo hrup delovanja.

Če aktiviramo prav posebno funkcijo Comfort Sleep bo naše spanje najkakovostnejše. Klimatska naprava dopuščala, da se ponoči za dve do tri ure sobna temperatura rahlo zvišuje – za eno stopinjo na uro. Ker je nočna temperatura običajno nižja, kot dnevna, bi enakomerno hlajenje bilo čutiti kot moteče, funkcija Comfort Sleep pa zagotavlja optimalno udobje tudi med spanjem.

Imate željo, da bodo vaše noge vedno na toplem? Floor Modus funkcija aktivira efekt talnega ogrevanja, pri tem izstopa topel zrak z nizko hitrostjo na spodnji strani klimatske naprave in minimira vsak občutek prepiha.

Najboljša klimatska naprava glede na DISKRETNOST V PROSTORU

Klimatska naprava je lahko tudi očem skoraj nevidna, prav tako pa nudi visok udobje hlajenja ali ogrevanja. Klimatsko napravo Mistubishi SLZ-KF lahko vgradimo v spuščeni strop, njena prednost pa je tudi modularnost. Enostavno jo lahko povežemo z MXZ multi-split enotami. Njena velikost 60x60cm bo minimalno posegla v konstrukcijo stropa in poskrbela za diskretnost.

Ima štiri smerni izpih, zato bo zrak optimalno razporedila po celotnem prostoru in nudila visoko udobje. Je visoko energetsko učinkovita, zaradi DC Inverter tehnologije. Uvrščamo jo v energetski razred A pri ogrevanju in hlajenju. Njeno delovanje je tiho. Gretje omogoča do zunanje temperature -10°C.

Dodatna funkcija, ki bo bivalno ali službeno okolje naredila prijetnejše je tudi odprtina za dovod svežega zraka. Ta funkcija nam omogoča prezračevanje prostora. Najvišji možen pretok svežega zraka je 20% izpihanega zraka iz naprave.

Najboljša klimatska naprava glede na VIZUALNI FAKTOR

Glede na vizualni izgled bomo izpostavili tri klimatske naprave, dve proizvajalca Mitsubishi in eno proizvajalca Daikin. Gre za najbolj dizajnersko dovršene klimatske naprave; Mitsubishi MZS-LN-LUXURY, Mitsubishi MSZ-EF-DESIGN in Daikin EMURA.

Mitsubishi MSZ-LN-LUXURY

O lastnostih in funkcijah klimatske naprave Mistubishi MSZ-LN-LUXURY smo veliko že napisali zgoraj, kjer smo jo uvrstili med najučinkovitejše stenske klimatske naprave, zato se bomo tukaj osredotočili le na videz. Je prejemnica najprestižnejše nagrade v Evropi (Grand Prix Good Design Award 2016) iz področja oblikovanja gospodinjskih aparatov. Na voljo je v 4 čudovitih barvah, s katerimi lahko osupljivo popestrimo svoj dom; klasični beli, rubinasto rdeči, oniks črni in biserno beli.

Mitsubishi MSZ-EF-DESIGN

Mitsubishi MSZ-EF-DESIGN je modernega videza, stilsko oblikovana. Njena oblika se bo zlila v prostoru, v naš dom pa bo poleg hlajenja in ogrevanja vnesla tudi dekorativni dodatek. Če vas ne prepriča v beli barvi, sta na voljo še čudoviti črna in srebrna. Njen videz je tanek in eleganten tudi v času delovanja.

Ker pa klimatska naprava v prvi vrsti ne sme biti le čudovitega videza, si preberite nekaj tehničnih podatkov in funkcij, ki nam jih ponuja. Je izredno varčna, kar ji omogoča tudi DC Inverter tehnologija, ki se prilagaja potrebam. Sodi v energetski razred A+++ in A++. Ponuja nam varčno hlajenje in ogrevanje, do zunanje temperature -20°C (z zunanjo enoto VEH).

Dodatno udobje nam nudi s funkcijo Silent Mode, ki omogoča nastavitev hitrosti ventilatorja in s tem izjemno tiho delovanje. Funkcija I-Save pa omogoča varčenjšo rabo energije. Da bo naše okolje čisto in zdravo ima povečan nano platinasti filter, ki nevtralizira bakterije, viruse, alergene in neprijetne vonje. 3D povečan filter omogoča več zajema zraka. S tedenskim časovnikom si prilagodimo delovanje klimatske naprave.

Najboljša klimatska naprava – Klimatska naprava Daikin Emura

Klimatska naprava Daikin Emura je ponovni dokaz, da je lahko klimatska naprava osupljivega videza ter inteligentne zasnove. Je izredno energetsko učinkovita, sodi v energetski razred do A+++. Njeno delovanje je tiho kot šepet. V naš dom bo vnesla udobje tudi pri ekstremnih temperaturah do 46° (hlajenje) in -15° (gretje).

Ponuja nam možnost daljinskega krmiljenja. Tipalo dvo področnega inteligentnega očesa nadzoruje udobje na dva načina. Če je prostor prazen več kot 20 minut, oko spremeni nastavitveno točko, da začne varčevati z energijo. Takoj, ko nekdo stopi v sobo, jo nemudoma vrne na prvotno nastavitev. Inteligentno oko tudi usmerja zračni tok stran od ljudi v sobi in tako preprečuje hladen prepih.

Na voljo je v srebrni, antracitni in nesvetleči beli barvi. Njena elegantno zaobljena sprednja plošča bo navdušila še tako zahtevnega ljubitelja dizajnrskih klimatskih naprav.

9-najboljskih-klimatskih-naprav2

Najboljša klimatska naprava glede na FLEKSIBILNOST

Klimatska naprava Daikin FLXS-B je posebna zaradi svoje prilagodljivosti. Je talno-stenska enota in nam omogoča montažo na strop ali na steno, lahko tudi zelo nizko. Včasih nam prostor ne omogoča montaže drugam, kot pod okno. Klimatska naprava Daikin FLXS-B omogoča tudi to ključno prednost.

Ima funkcijo samodejnega vertikalnega nagiba, zato bo zrak učinkovito porazdeljevala po prostoru, ne glede na to, kje bo nameščena. Medtem ko smo odstotni, bo klimatska naprava vzdrževala temperaturo na nastavljeni ravni uddobja, s tem pa prihranila električno energijo. Energijo lahko prihranimo tudi ponoči, z nastavitvijo nočnega načina. Klimatska naprava bo v nočnem delovanju preprečila pretirano hlajenje ali gretje ter nudila udoben spanec.

Za tiste, ki želite svojo klimatsko napravo nadzorovati na daljavo, kar preko svoje prenosnika, pametnega telefona ali tablice, klimatska naprava omogoča možnost spletnega krmilnika.

Najboljša klimatska naprava za MAJHNE PROSTORE

Je prostor, ki ga želite ohlajati ali ogrevati majhen? Odlična priložnost za namestitev klimatske naprave z majhno močjo. Prihranili boste pri nakupu in pri porabi električne energije. Predstavljamo vam dve klimatski napravi, ki sta na voljo že z močjo od 2,5 kW in sta popolnoma različnega videza. Vi pa se odločite, katera bo v vaš prostor vnesla zaključeno celoto.

Klimatska naprava Mitsubishi MSZ HJ CLASSIC

Klimatska naprava Mitsubishi MSZ HJ CLASSIC je klasična, nevtralnih linij, a kompaktnih dimenzij. Njeno delovanje je izredno tiho (22dB). Tudi zunanja enota je lahka, nevpadljiva, kompaktna in tiha.

Za najvišje udobje skrbi s funkcijo 12-urnega časovnika, ki nam bo prav prišel predvsem, ko nas ni doma ali ponoči. Glede na naše nastavitve se bo klimatska naprava vklopila, izklopila ter vmes ohladila ali ogrela na želelno temperaturo. Časovnik omogoča tudi varčevanje z energijo. Za upravljanje je priložen tudi enostaven daljinski upravljalnik.

Tehnologija Inverter regulira spreminjaje hitrosti kompresorja, ki nadzoruje in spreminja hitrost vrtljajev, glede na potrebo hlajenja ali ogrevanja. Inverter tehnologija omogoča odlično energetsko učinkovitost klimatske naprave, ki dosega visoke vrednosti SEER in SCOP, in sicer razred A-A.

Klimatska naprava Mitsubishi MFZ KJ VE (HZ)

Klimatska naprava Mitsubishi MFZ KJ VE (HZ) je parapetna in elegantna. Njen videz zagotavlja, da se bo vključila v vsak prostor. Vse leto nam bo omogočala prijetno notranje okolje za bivanje. S pomočjo patentiranega delovanja loput, enakomerno porazdeli zrak v klimatizirani prostor. Njeno delovanje je tiho, spominja na šum listja (19dB A). Novi modeli zunanjih enot omogočajo tudi delovanje v ogrevanju do -25°C zunanje temperature.

Dodatno udobje in zdravo bivalno okolje nam omogoča katehinski filter, ki  nevtralizira alergene, viruse, bakterije in neprijetne vonjave.

 Najboljša klimatska naprava za DOLGE IN VEČJE PROSTORE

Če je naš prostor velik in dolg, bo za prijetno temperaturo celotnega prostora poskrbela klimatska naprava Mitsubishi MSZ-GF-STANDARD. Njena posebnost je funkcija za kroženje zraka široko in dolgo, ki svež zrak pošilja tudi v najbolj oddaljene točke prostora. Pri nastavitvi kroženje zraka ŠIROKO klimatska naprava izpihuje zrak v horizontali do 150°. Na voljo imamo sedem različnih načinov izpiha, nastavitev pa je enostavna, preko daljinskega upravljalnika. Če želimo ohlajati ali ogrevati dolg prostor, izberemo funkcijo kroženja zraka DOLGO, katere domet je do 12m.

Klimatska naprava je visoko energetsko učinovita, uvrščena v energetski razred A++ za hlajenje in A+ za ogrevanje. Udobje nam nudi z avtomatskim delovanjem, daljinskim upravljanlikom in tajmerjom. Nano platinum filter ima visoko oksidativno moč za nevtralizacijo baterij, virusov, alergenov in neprijetnih vonjav. Kljub temu, da je njena moč velika, pa jo zaznamuje izredno tiho delovanje.

Najboljša klimatska naprava glede na GARANCIJO

Klimatske naprave Gree so visoko učinkovite in cenovno dostopne. Proizvajalec Gree že več kot 20 let na trgu ponuja kakovostne klimatske naprave, z visoko funkcionalnostjo in čudovito obliko. Vse klimatske naprave Gree se lahko pohvalijo z najnovejšo Inverter tehnologijo, ki zmanjša porabo električne energije pri ogrevanju in hlajenju tudi do 65%. Prepričanje v visoko kvaliteto produktov Gree prinaša kar 5 letno garancijo.

Izbirate lahko med tremi modeli klimatskih naprav, med katerimi je najbolj elegantna in stilsko dovršena klimatska naprava Gree U-CROWN. Že njeno ime pove, da jo odlikuje U oblika, ki se bo zlila v vsak prostor. Izdelana je iz nerjaveče kovine, v prostor pa bo vnesla eleganco.

Za prijetno bivalno okolje bo U-Crown klimatska naprava poskrbela s sedem-stopenjskim izpihom zraka, ekstremno tihim delovanjem, 3D izpihom. Notranja enota ima vgrajen tudi eleganten LED zaslon, na katerem se prikazuje nastavljena temperatura. Skupaj z zunanjo enoto klimatska naprava deluje pri ekstremnih temperaturnih razmerah, tudi do zunanje temperature -30°C in do +54°C. Enostavno se spopada z nenadnimi temperaturnimi spremembami.

Gree ponuja tudi klimatsko napravo Lomo, ki je cenovno dostopna, hkrati pa ima vse značilnosti klimatskih naprav visokih cenovnih razredov. Sodi v energetski razred A++.

Klimatska naprava Hansol Gree je modernega videza z visokim energetskim izkoristkom, tihim delovanjem in sedem-stopenjskim izpihom. Notranja naprava se ponaša z majhnim LED zaslonom, ki prikazuje nastavljeno temperaturo in uporabljene funkcije. Zelo primerna za varčno ogrevanje in hlajenje.

9-najboljskih-klimatskih-naprav3

Imate še vedno pomisleke, katere klimatska naprava bi bila najprimernejša izbira za vaš dom?

Potrebujete pomoč pri izbiri klimatske naprave?

Kontaktirajte nas za pridobitev ugodne ponudbe z montažo ali brez.

NUDIMO VAM:

  • Ugodne cene klimatskih naprav
  • Strokovna montaža po vsej Sloveniji
  • Brezplačno svetovanje na domu
  • Garancija na kupljeno napravo ter montažo
  • Servis klimatskih naprav

POVPRAŠEVANJE:


Vaše podatke bomo uporabili izključno za izvedbo naročila oz. povpraševanja. Z oddajo obrazca se strinjate s pogoji poslovanja in zasebnosti *