Kaj je procesno hlajenje?

Procesno hlajenje

 

Na izraz ste morda večkrat naleteli, ko ste po spletu brskali različne klimatske naprave. Kaj pa ta izraz sploh pomeni? Če vas zanimajo zgolj klime za dom, se vam z njim ni treba obremenjevati. Če pa vas zanimajo industrijske klime, morda v podjetju prav zares potrebujete tudi procesno hlajenje. Pa poglejmo, kako in pri čem vam lahko pomaga ta sistem. 

 

Procesno hlajenje proti običajnemu hlajenju.

Kot že samo ime pove, gre pri tej vrsti hlajenja za hlajenje procesov (običajno industrijskih). Osnovni namen je tako, da se izboljša proizvodnja oziroma drugi procesi v podjetju. Z običajnim hlajenjem pa najpogosteje mislimo na klimatske naprave, s katerimi hladimo prostore, da je bivanje v njih prijetnejše.

 

Industrije, ki izkoriščajo moč procesnega hlajenja

Tovrstno hlajenje je zelo pogosto v industriji plastike in plastičnih izdelkov. Plastenke denimo morajo malce otrdeti preden jih odstranijo iz kalupa, zato jih je treba malce ohladiti. Podobno je v tekstilni industriji, kjer mora izdelava določenih materialov potekati pri točno določeni temperaturi. Tudi oprema v telekomunikacijskih centrih in laboratorijih pogosto potrebuje stalno hlajenje. Najbolj znan primer pa je najbrž prehranska industrija, saj so pri pripravi ter shranjevanju živil in pijač seveda potrebne primerno nizke temperature. Načrtno in zanesljivo hlajenje pa je seveda nujno tudi pri številnih drugih dejavnostih v različnih industrijskih panogah.

 

Proizvajalci, ki vam lahko pomagajo

Kot klimatske naprave za hlajenje prostorov doma, vam naši partnerji ohladijo tudi podjetje.

Industrijsko procesno hlajenje razvijajo številni proizvajalci hladilnik sistemov, med njimi si tudi naši partnerju. Mitubishi klime, Gree klime, klime Toshiba in klimatske naprave Daikin tako najdemo v številnih naših domovih, omenjene blagovne znamke pa ponujajo tudi svoje odlične rešitve za industrijsko hlajenje. Če pri industrijski ali storitveni dejavnosti potrebujete določeno stalno temperaturo, je torej najbolje, da se odločite za tovrstno hlajenje, ki vam bo služilo dolgo časa, brez večjih stroškov vzdrževanja.