Vsemu, kar se sprošča v zaprtih prostorih smo 1000x bolj izpostavljeni in je večja verjetnost, da bo prišlo do našega dihalnega sistema, kot tisto kar se sprošča na prostem. Zunanje onesnaževanje je močno, boj proti onesnaževanju pa težko, saj vsak posameznik nima velikega vpliva na to. Notranji zrak pa je veliko bolj prepuščen nam samim, še posebej zrak v našem domu in službi.

Znanstveniki trdijo, da so kadila, sveče in osvežilci zraka še dodatni vir onesnaževanja, čeprav je posledica njihovega delovanja ponavadi prijeten vonj. Izgorevanja dima iz kadila ali sveče ima enak učinek, kot cigaretni dim. Osvežilci zraka dodajajo kemikalije v naš dom. Natančnih učinkov na zdravje ne poznamo, ampak zakaj bi se izpostavljali? Čistilci zraka v našem domu so tudi rastline, vendar je njihova vloga pogosto precenjena. Nekatere listnate rastline so lahko celo zbiralci alergenov.

klima

Zakaj ne bi enostavno poskrbeli za čisti zrak s klimo, ki ima potrjene učinke?

Doma in v službi preživljamo večino dneva, zato poskrbimo, da bomo dihali čist zrak. Ves čas delovanja klime, zrak kroži, filtri znotraj klime pa skrbijo za čiščenje le tega. Klima odstranjuje nečistoče, bakterije, viruse, ki so razlog za mnoge okužbe, bolezni in alergije. Poleg čistega zraka pa bo v naš dom klima vnesla še prijeten hlad ob vročih poletnih dneh in toploto ob mrzlih zimskih ali jesenskih dneh.

Redno čiščenje klime je pomembno, če želimo v našem domu uživati udobje čistega zraka. Klima ima znotraj enote izmenjevalnik, ki prestreže vlago, na njem pa se ustavijo tudi morebitne nečistoče v zraku. Nastaja kondenzat, ki odteka skozi odtočno cev, vendar pa ga nekaj lahko tudi ostane v klimi.

Čiščenje klime

Redni letni servis klime je zelo pomemben, saj serviser pregleda njeno delovanje in med drugim klimo tudi očisti. Enkrat letno čiščenje je temeljito,  serviser bo klimo razkužil in očistil tudi lopute. V vmesnem obdobju pa klima zahteva tudi našo pozornost. Ob nakupu prejmete navodila za uporabo, v katerih je opisano pravilno čiščenje klime. Čistimo tudi zunanjost, sprednjo ploščo večkat očistimo s suho krpo. Bolj pomembno pa je še čiščenje filtrov, sledite navodilom za čiščenje, ki so priložena in življenjska doba vaše klime in filtrov bo dolga. Če imate vprašanje glede čiščenja, se brez odlašanja obrnite na našo ekipo svet-klime.si.

Različne vrste filtrov, ki jih najdemo v klimah

Vsaka klima ima v notranji enoti filter za čiščenje zraka. Nekatere klime pa imajo tudi dodatne, specializirane filtre, ki so še bolj učinkoviti. Poglejmo si primere klim in njihovih filtrov.

Mitsubishi MSZ EF DESIGN klima ima nano platinasti filter, ki je sestavljen iz nano keramičnih delcev, ki z učinkovitim odstranjevanjem bakterij, virusov in prahu ustvarjajo zdravo in čisto bivalno okolje.

Novost leta 2018 je klima Mitsubishi MSZ AP, ki se ponaša z napredno filtracijo s srebrovimi ioni. Filtri intenzivno čistijo zrak, filtrirajo vonjave, alergene in bakterije.

Zelo priljubljena in stilsko dovršena klima Mitsubishi MSZ LN LUXURY ima filtracijo zraka s plazemsko tehnologijo, ki odstrani tudi mikroskopsko majhne delce. Poleg tega pa je notranjost premazana s hibridnim nano premazom, ki v notranjosti preprečuje odlaganje prahu in umazanije. Notranjost je čista dlje časa.

Klima Gree U-CROWN za čist zrak poskrbi s polimernimi zračnimi filtri, ki ščitijo klimo in izboljšajo kakovost zraka. Filtri so pralni in trajni.

Toshibin model klime Suzumi Plus ima vključen poseben filter imenovan IAQ. Zrak v prostoru čisti z encimi.

Toshiba pa je razvila tudi samočistilno klimo Daiseikai 8. Ima plazma filter, ki odstrani tudi najmanjše mikro delce, to je kar 99% vseh onesnaženih snovi. Za svež zrak pa skrbi SUPER ionizator, ki ima tudi pozitiven vpliv na elastičnost in vlažnost kože. Posebnost klime je samočistilna funkcija, ki po izklopu klime avtomatsko posuši toplotni izmenjevalec.

Samodejno čiščenje filtra ima tudi klima Daikin Ururu Sarara, ki s fotokatalitičnim čistilnim filtrom iz titana skrbi, da bo zrak v prostoru čist in svež. Klima Ururu Sarara pa je edinstvena tudi, ker vključuje največ funkcij v enem;  vlaži, suši, prezračuje, čisti zrak, greje in hladi.

Poleg naštetih so v naši ponudbi tudi drugi modeli klim, vsi pa vsebujejo filtre za čiščenje zraka.

Izberite klimo tudi glede na okolje v katerem živite

Kljub temu, da imajo vse klime učinkovite filtre, vam, če je vaš dom v mestnem središču ali ob veliki prometnici, predlagamo klimo z izboljšanim sistemom za čiščenje zraka, ki filtrira tudi mikro delce (PM 2,5). To pa ne pomeni, da klasični model klime ni primeren za dom v mestu. Vse klime iz naše ponudbe so visoko kakovostne in tehnološko dovršene, nekateri modeli pa ponujajo še dodatni tehnološki nadstandard in višje udobje.

Posvetujte se z nami glede nakupa najprimernejše klime za vaš dom.

Potrebujete pomoč pri izbiri klimatske naprave?

Kontaktirajte nas za pridobitev ugodne ponudbe z montažo ali brez.

NUDIMO VAM:

  • Ugodne cene klimatskih naprav
  • Strokovna montaža po vsej Sloveniji
  • Brezplačno svetovanje na domu
  • Garancija na kupljeno napravo ter montažo
  • Servis klimatskih naprav

POVPRAŠEVANJE:


Vaše podatke bomo uporabili izključno za izvedbo naročila oz. povpraševanja. Z oddajo obrazca se strinjate s pogoji poslovanja in zasebnosti *