10 NASVETOV ZA NAKUP KLIMATSKE NAPRAVE

Izbrati popolno klimatsko napravo za naš dom zahteva upoštevanje številnih dejavnikov. Klimatske naprave se razlikujejo po ceni, energetski učinkovitosti, zmogljivosti in še mnogih lastnostih. Preberite si naših 10 nasvetov za nakup klimatske naprave.

1- Premislite kateri tip klimatske naprave želite namestiti v svoj dom?

Najpogostejša tipa klimatskih naprav sta stenska split klimatska naprava in prenosna klimatska naprava. Obe klimatski napravi nam bosta nudili praktično rešitev ogrevanja in hlajenja. Katero izbrati pa je odvisno ali želimo, da je klimatska naprava fiksna ali premična. V pomoč pri odločitvi nam bodo odgovori na vprašanja ali je stanovanje lastniško ali najemniško, ali želimo ogrevati počitniški ali stalni dom ali imamo možnost, da preko priprtega okna napeljemo cev za prenosno klimatsko napravo? Pomoč pri izbiri vam bo z veseljem nudila tudi naša ekipa svet-klime.si.

2-Ugotovite, kako velik prostor želite ohlajati ali ogrevati

Najpomembnejši podatek klimatske naprave je ravno moč. Od moči klimatske naprave je odvisno, kako velik prostor lahko ogrevamo ali ohlajamo. Tukaj moramo premisliti tudi, ali bomo z eno klimatsko napravo hladili več prostorov ali bomo na eno zunanjo enoto povezali več notranjih enot. Vsi modeli klimatskih naprav so na voljo v različnih močeh. Povprašajte našega strokovnjaka, kolikšno moč potrebujete za hlajenje ali ogrevanje vašega prostora.

3-Primerjajte energetsko učinkovitost klimatskih naprav

Potrošniki smo vedno bolj ekološko ozaveščeni, zato želimo kupiti izdelke, ki so ekološki in energetsko varčni. Pri vsaki klimatski napravi mora biti označeno v kateri energetski razred sodi.Oznake SEER in SCOP nam pokažejo izkoristek klimatske naprave. Višje kot so vrednosti, boljši izkoristek ima klimatska naprava.

4- Kupite klimatsko napravo z inverter tehnologijo

Zelo priporočamo, da se odločite za nakup klimatske naprave z inverter tehnologijo. Samodejno bo spreminjala moč delovanja in skrbela za enakomerno temperaturo, poleg tega pa bo energetska učinkovitost višja.

5-Prepričajte se, da ima klimatska naprava možnost usmerjanja lamel

Zrak mora biti usmerjen v središče prostora, če želimo optimalno hlajenje in ogrevanje. Pomembno je, da ima naša klimatska naprava možnost usmerjanja zraka. Nekateri modeli klimatskih naprav imajo to avtomatizirano in celo nameščena pametna očesa, ki usmerjajo zrak stran od ljudi v prostou, nekateri pa ročno nastavljive lamele.

6-Preverite funkcije za dodatno udobje

Premislite katere funkcije za zagotavljanje kar najvišjega udobja mora imeti klimatska naprava, da bo zadovoljila vse vaše želje. Daljinski upravljlnik, ki nam olajša nastavitve iz kjerkoli iz sobe imajo že skoraj vse klimatske naprave. Timer je zelo koristna lastnost, saj omogoča programiranje naše klimatske naprave za različne dneve in ure. Če želimo, da se naše stanovanje ohladi, preden se vrnemo iz službe, nastavimo timer. Sodobne klimatske naprave omogočajo tudi povezavo preko Wi-fi iz kjerkoli smo. Če potrebujete omenjeno funkcijo, preverite, če jo klimatska naprava, ki si jo ogledujete ima. Višje udobje omogočajo še filtri za prah, alergene, bakterije, pametna očesa in druge lastnosti.

7-Odločite se za nakup klimatske naprave izven poletne sezone

V poletni sezoni so monterji polno obremenjeni z montažo klimatskih naprav. Odločitev za nakup izven poletne sezone bo skrajšala čas dobave in montaže. Ob prvi poletni vročini pa bo vaša klimatska naprava že pripravljena za uporabo.

8- Izberite znamko klimatske naprave, ki je uveljavljena na trgu

Znamke, ki so na trgu uveljavljenje že vrsto let so odlična izbira, saj nenehno razvijajo nove tehnologije za kar najboljšo uporabniško izkušnjo. Pri nas lahko izbirate med visoko kakovostnimi znamkami klimatskih naprav, Mitsubishi Electric, Daikin, Toshiba in Gree.

9-Povprašajte za nasvet strokovnjaka

Podrobno preglejte modele klimatskih naprav, nato pa kontaktirajte našo ekipo svet-klime.si. Z veseljem vam bomo nudili pomoč in nasvet pri izbiri najustreznejše klimatske naprave za vaše potrebe.

10- Še nasvet, ki ni tehnične narave. Odločite se za klimatsko napravo, ki bo vizualno dopolnila vaš prostor.

Vizulani izgled ni pomemben za delovanje. Vse sodobne klimatske naprave so lepega videza, vendar pa določene po izgledu še posebej izstopajo. Če vam je pomembno, da bo klimatska naprava v prostor vdihnila moderen, dizajnerski videz, izberite klimatsko napravo luksuznega videza, kot so klimatske naprave Mitsubishi MSZ-LN-Luxury, Mitsubishi MSZ-EF-Design, klimatska naprava Gree U-CROWN, klimatska naprava Daikin Emura.  Hkrati pa ne boste zgrešili, če se odločite za nakup klasičnega modela klimatske naprave, ki se bo zlil v vsak prostor.

Potrebujete pomoč pri izbiri klimatske naprave?

Kontaktirajte nas za pridobitev ugodne ponudbe z montažo ali brez.

NUDIMO VAM:

  • Ugodne cene klimatskih naprav
  • Strokovna montaža po vsej Sloveniji
  • Brezplačno svetovanje na domu
  • Garancija na kupljeno napravo ter montažo
  • Servis klimatskih naprav

POVPRAŠEVANJE:


Vaše podatke bomo uporabili izključno za izvedbo naročila oz. povpraševanja. Z oddajo obrazca se strinjate s pogoji poslovanja in zasebnosti *