Verjetno ni posameznika, ki v zadnjem času ne bi slišal za toplotne črpalke za ogrevanje ter njeno funkcijo ogrevanja in hlajenja. Namestitev toplotne črpalke za ogrevanje je vedno pogostejša izbira za novogradnje in adaptirane hiše. Še niste prepričani, da je toplotna črpalka odlična izbira za vašo novogradnjo ali zamenjavo obstoječega načina ogrevanja? Preberite si več pomembnih dejstev, ki vas bodo prepričala.

Toplotna črpalka je primerna za ogrevanje vseh vrst stavb, velikih in majhnih, ne glede na energetsko učinkovitost. Je najučinkovitejša rešitev za 90% objektov, za novogradnje pa je idealna rešitev. Toplotna črpalka je tiha in relativno majhna, njen izgled spominja na hladilnik. Se samostojno vklopi in izklopi glede na želeno temperaturo.

Toplotne črpalke – Obnovljivi vir toplote

Toplotne črpalke za ogrevanje so sodobne, energetsko najučinkovitejša izbira ogrevanja in hlajenja našega doma, saj oddaja več toplote, kot porabi energije za delo.  Pri 1 kW porabljene električne energije, bo toplotna črpalka dosegla 3-5 kW toplotne energije. Udobje toplega doma nam omogoča z izkoriščanjem obnovljih virov toplote iz okolice. Gre za toploto iz zemlje, vode ali zraka, odvisno za kakšno vrsto toplotne črpalke gre. Ker toplotna črpalka uporablja obnovljive vire energije je visoko učinkovita in okolju prijazna. Toplotna črpalka prispeva k zmanjševanju toplogrednih plinov, saj ustvari manj emisij CO2, kot ostale ogrevalne naprave.

Prihranki

Toplotna črpalka je prijazna rešitev tudi iz vidika stroškov. Omogoča ogrevanje, hlajenje in gretje sanitarne vode z zelo nizkimi stroški. Omogoča nam velike prihranke, in sicer kar do 50%. Prihranimo tudi sredstva, ki bi jih morali porabiti za izdelavo dimnika, saj ga toplotna črpalka ne potrebuje. V veliko zadovoljstvo pa nam bo tudi prihranek prostora v našem domu, saj toplotna črpalka ne zahteva kurilnice, postavimo jo lahkov kopalnico ali utility, saj je čista, tiha in ne povzroča prahu ali vonja. Tudi skladišča za shranjevanje npr. drv ali peletov ne potrebujemo.

Katera toplotna črpalka?

V svoj dom lahko namestite toplotno črpako zrak/voda, zemlja/voda ali voda/voda. Toplotna črpalka zrak/voda za ogrevanje ali hlajenje uporablja zrak. Toplotna črpalka zemlja/voda pridobiva toploto iz tal. Toplotna črpalka voda/voda pa za delovanje koristi vodo, iz katere izloča toploto. Pomembno vprašanje pa je tudi velikost toplotne črpalke. Če bomo izbrali premalo zmogljivo za našo velikost doma, nam ne bo dovolj ogrevala pozimi in hladila poleti. Obratno s preveliko toplotno črpalko ne bomo mogli izkoristiti njene moči, pogosto bo vklapljanje in izklapljanje, kar pa lahko vpliva tudi na hitrejšo obrabo. Pri izbiri toplotne črpalke se obrnite na nasvet strokovnjaka. Naša ekipa svet-klime.si vam bomo z veseljem svetovali pri izbiri najprimernejše toplotne črpalke za vaš dom.

 Toplotne črpalke Delovanje

Toplotna črpalka z malo energije omogoča spremembo toplotnega toka, iz nižje na višjo temperaturo. Ima zmožnost prenosa toplote iz okolice, torej zraka, tal ali vode v naš dom. Toplotna črpalka ima tudi obratno funkcijo hlajenja, pri čemer se toplota prenese v nasprotno smer, iz našega doma v okolje.

Toplotne črpalke Ekosklad

Tudi Ekosklad je vspobudnik namestitve toplotne črpalke, saj ponuja nepovratna sredstva. Ekoskladova spodbuda znaša med 2500€ in 5000€ za toplotno črpalko tipa voda/voda in 1000€ do 3200€ za toplotno črpalko zrak/voda. Višina sredstev je odvisna od tega ali se odstranjuje stara kurilna naprava ali se bo toplotna črpalka namestila v novogradnjo. Preveriti pa je potrebno, ali je na vašem območju določen drug lokalni energent, ki ima prednost, npr. plin. V tem primeru spodbuda za toplono črpalko ni mogoča. Če niste prepričani, nas kontaktirajte in skupaj bomo preverili vaše območje.

Kontaktirajte nas za nasvet o toplotni črpalki in namestitvi v vaš dom in si zagotovite najcenejši, najenostavnejši in najezanesljivejši način ogrevanja za vaš dom. Prepričani smo, da že veste kako bi porabili prihranjen denar za ogrevanje.

Pogoj za pravilno in učinkovito delovanje pa je strokovna pomoč pri izbiri in pravilna vgradnja s strani strokovnjaka. Oboje je z našo ekipo svet-klime.si zagotovljeno.

Poglejte si ponudbo toplotnih črpalk na:  TOPLOTNE ČRPALKE- trgovina

Potrebujete pomoč pri izbiri toplotne črpalke?

Kontaktirajte nas za pridobitev ugodne ponudbe z montažo ali brez.

NUDIMO VAM:

  • Ugodne cene toplotnih črpalk PREVERJENIH proizvajalcev
  • Strokovna montaža po vsej Sloveniji
  • Brezplačno svetovanje na domu
  • Garancija na kupljeno napravo ter montažo
  • Servis toplotnih črpalk

POVPRAŠEVANJE:


Vaše podatke bomo uporabili izključno za izvedbo naročila oz. povpraševanja. Z oddajo obrazca se strinjate s pogoji poslovanja in zasebnosti *