toplotna črpalka

1.      EKONOMSKA UČINKOVITOST

Toplotna črpalka nam omogoči uporabo brezplačne energije ki se na Zemlji shranjuje v zraku, kamninah, tleh, rekah, jezerih in podtalnih vodah. Z zbiranjem in ekstrakcijo toplote na tako učinkovit način, da lahko bistveno zmanjša vaše stroške ogrevanja – v nekaterih primerih tudi za 75% ali več. Prihranki so takšni, da se investicija v toplotno črpalko izplača že v nekaj letih, življenjska doba sistema pa je dolga vsaj 20 let, ob minimalnem vzdrževanju. Z majhno porabo energije so povezani tudi stroški za energijo, ki so za ogrevanje glede na druge energente nižji za 60 do 75 %. Znižanje stroškov je odvisno od vrste toplotne črpalke, vira toplote iz okolja in vrste energenta, ki bi ga sicer uporabljali. Zaradi številnih koristi država preko Eko sklada podpira vgradnjo toplotnih črpalk s subvencijami in krediti z znižano obrestno mero.

2.      UDOBJE

V vašem domu z izbiro toplotne črpalke ne potrebujete velike kurilnice, dimnika in skladišča za drva, olje, saj zavzame manj kot 1 m2 prostora. Naprava deluje tiho in je brez lokalnih emisij CO2. Toplotna črpalka ne potrebuje vzdrževanja, čiščenja, nalaganja kurišča in praktično opravlja delo namesto vas. Je zelo enostaven in zanesljiv vir energije za vsak dom. Naše toplotne črpalke lahko nadziramo na daljavo preko aplikacije na pametnem telefonu, tablici ali preko računalnika, kar je zelo uporabno, ko vas ni doma. Preko interneta lahko zmanjšate temperaturo, ko odidete od doma, jo med odsotnostjo nadzorujete in jo dvignete pred vrnitvijo domov. Funkcija je tudi zelo uporabna, kadar potrebujete pomoč pri nastavitvah ali pregledu delovanja, čas odzivnosti servisa zmanjša na nekaj minut.

3.      TOPLOTNA ČRPALKA JE PRIJAZNA OKOLJU

V zadnjih 100 letih, smo ljudje onesnaževanje zraka povečali za pet-krat. Povišanje CO2 in drugih plinov, ki nastajajo ob izgorevanju fosilnih goriv pripomore k učinku tople grede. Rezultat tega je neizbežno višanje povprečne temperature na Zemlji. Čeprav je posledice težko napovedati, mnogi strokovnjaki verjamejo, da bodo višanje gladine morja in oceanov ter vse bolj vroče ozračje povzročili vse več poplav, orkanov in ostalih katastrof. Med drugim tudi vse večje padce temperatur v zimskih mesecih. Z vgradnjo sistema ogrevanja na obnovljivi vir energije, kot je toplotna črpalka, pripomorete k zmanjšanju vpliva na okolje.

GLAVNE PREDNOSTI:

 1. Prihranite pri obratovalnih stroških, ohranite najvišjo raven udobja.
 2. Možnost vezave toplotne črpalke na obstoječi sistem.
 3. Možnost avtomatskega preklopa med sistemi ogrevanja (obstoječi sistem/toplotna črpalka).
 4. Možnost več načinov ogrevanja (talno ogrevanje, radiatorsko ogrevanje, zračno ogrevanje).
 5. Popolna prilagojenost za nove gradnje kot tudi za energetsko varčne hiše.
 6. Kompaktna rešitev z gospodinjsko vročo vodo.
 7. Intuitivno in nazorno upravljanje.
 8. Okolju prijazno.

Potrebujete pomoč pri izbiri toplotne črpalke?

Kontaktirajte nas za pridobitev ugodne ponudbe z montažo ali brez.

NUDIMO VAM:

 • Ugodne cene toplotnih črpalk PREVERJENIH proizvajalcev
 • Strokovna montaža po vsej Sloveniji
 • Brezplačno svetovanje na domu
 • Garancija na kupljeno napravo ter montažo
 • Servis toplotnih črpalk

POVPRAŠEVANJE:


Vaše podatke bomo uporabili izključno za izvedbo naročila oz. povpraševanja. Z oddajo obrazca se strinjate s pogoji poslovanja in zasebnosti *