Mitsubishi Electric – Plin R-32

Kot je bilo že mnogokrat povedano, da podjetje Mitsubishi Electric ne izdeluje samo kvalitetne klimatske naprave vendar tudi okolju prijazne. To se izraža tudi v plinu, katerega uvajajo na slovenski trg z imenom Plin R-32.

R-32 postaja zmeraj pogostejši v uporabi klimatskih naprav in je naslednik plina R410A. Že dandanes se lahko dobi veliko klimatskih naprav, katere lahko vsebujejo plin R-32 ali celo že vsebujejo zunanjo enoto, ki je pred polnjena s tem plinom.

Ker je R-32 še v fazi uvajanja na trg bomo še vedno lahko dobivali klimatske naprave, katere vsebujejo plin R410A, toliko časa dokler nebo prehod popolnoma dokončan. S tem mislimo prehod med klimatskimi napravami, ki vsebujejo plin R-32 in tistimi katere vsebujejo plin R410A.

plin r-32

plin r-32

 

Plin R-32: splošni podatki

Klimatska naprava omogoča hlajenje s pomočjo plinov, ki pa niso ravno okolju prijazni. So tudi eden izmed mnogih dejavnikov, kateri povzročajo globalno segrevanje. Veliko število oziroma kar večina klimatskih naprav dandanes še uporablja plin R410A, kateri ima kar visoki potencial globalnega segrevanja. Vendar imamo rešitev za ta problem, ko je na tržišče prišel plin R-32.

R-32 ima kar za dve tretjini manjši potencial globalnega segrevanja in je le še eden izmed dokazov, da se podjetje Mitsubishi Electric močno osredotoča tudi na okolju prijazne naprave in komponente le-teh.

Da je plin R-32 res tako ekološki in varčen pa nam pove dejstvo, da s tem plinom naprave polnijo zaradi učinkovitosti z kar 20% manjšo količino tega plina. Plin R-32 ima tudi izjemno dovršene lastnosti (v fizikalnem in kemijskem pomenu), saj z razliko od predhodnice  omogoča ogrevanje prostorov s klimatsko napravo še v veliko nižjih zunanjih temperaturah v hladnih zimskih dneh.

 

 

Plin R-32: prihodnost klimatskih naprav

Ker se svet vsako leto bolj ozavešča o globalnem segrevanju se bo, to dotaknilo tudi pri izdelovanju klimatskih naprav, ki so še zmeraj poleg vsega izjemno prijazne za okolje. Vendar se bo v naslednjih letih zadeva še nekoliko izboljšala.

Po zakonih se ne bodo smeli več uporabljati plini z Global warming potential. Oziroma potencialom globalnega segrevanja nad 749 za klimatske naprave do 3kg. Slednja stvar bo začela veljati z letom 2025. Plin R-32 ima potencial globalnega segrevanja 675. Kar je le še en podatek, ki nam pove kako zelo okolju prijazen je ta plin.

Tako, da plin R-32 nam skupaj omogoča da vsi skupaj sooblikujemo prijetnejšo in okolju prijaznejšo prihodnost.

 

Za več informacij, se obrnite na svetovalca SVET-KLIME.

Klimatske naprave Mitsubishi Electric TRGOVINA

plin r-32

plin r-32