Toplotna črpalka

Preprosto povedano so toplotne črpalke namenjene, da nam ogrevajo naš dom oziroma določen objekt in omogočajo, da imamo ogreto oziroma toplo sanitarno vodo. Toplotna črpalka ima lahko obe omenjeni lastnosti, lahko pa tudi le eno izmed naštetih dveh. Ogrevalna naprava je tudi izjemna tudi z ekološkega vidika, saj ogromen delež energije pridobi iz naravnih virov, kot so: zrak, voda in zemlja. Energijo oziroma toploto, ki jo pridobi iz slednjih virov zviša s pomočjo kompresorja in tako pridobi dovolj veliko energije za ogrevanje prostora. Pridobivanje toplote iz narave je tudi ena izmed ključnih prednosti toplotnih črpalk.

Toplotna črpalka- odločanje za nakup

Ko se odločamo za nakup moramo biti še posebej pozorni, da ima toplotna črpalka zelo pomembno karakteristiko, t.j. grelno število, saj nam to število pove kolikšno je razmerje med pridobljeno energijo in koliko elektrike smo za to porabili. Preprosto povedano nam pove koliko smo porabili elektrike, da smo ogreli objekt. To število se označi z okrajšavo ‘COP’, na primer da je naše število COP 4 se pravi da je naša toplotna črpalka porabila 25kWh (el. Energija) za 100kW toplote. Montaža toplotne črpalke lahko poteka na mnogo načinov, vendar sta trenutno najbolj uporabljena načina split sistem in monoblok sistem.

Toplotna črpalka – zunanja enota

V tem članku bomo večjo pozornost posvetili zunanjim enotam zrak-voda toplotnim črpalkam. Imamo dve vrsti oziroma seriji toplotnih črpalk, ECODAN in ZUBADAN, kateri bomo bolj podrobneje opisali v nadaljevanju. Toplotne črpalke, ki jih nudimo v svet-klime so izjemno prijazne okolju kot tudi izjemno varčne ‘prijetno s koristnim’. Takšno kvaliteto omogoča sistem toplotnih črpalk, ki je vgrajen v samo napravo, saj uporablja ogromen delež obnovljivega vira energije v tem primeru zraka in nekaj električne energije. Toplotne vsebujejo novejšo (invertersko) tehnologijo, katere namen je, da zagotovi prijetno uporabo črpalke oziroma ogrevanje. Prednost slednje tehnologije je natančen nadzor temperature, katere želimo da je v našem objektu. V tej panogi je izjemno izstopajoče podjetje Mitsubishi Electric, saj vsebuje izjemno varčne naprave, katerih montaža je zelo preprosta in kar je tudi zelo pomembno nudi udobje ogrevanja.

Toplotna črpalka- Zunanja enota ECODAN

Serija Ecodan je bila ustvarjena za uporabo toplotne črpalke za optimalno ogrevanje objekta. Enote Ecodan enote so namenjene za sisteme toplotnih črpalk zrak-voda in moč le teh je v razponu kar od 4,5 kW do kar 20 kW. Pri Ecodan seriji je prišlo do kar nekaj izboljšav. Po izboljšavi zunanja enota lahko dosega zelo visoko temperaturo dovoda, se pravi lahko temperatura dovoda znaša kar izjemnih 60 °C. Izboljšava se pozna tudi na SCOP-u oziroma na senzorskemu koeficientu učinkovitosti, uvedla se je tudi ogrevanje kompresorja z izmeničnim tokom in posledično se uporaba toka v stanju pripravljenosti kar razpolovi. Uvedejo se tudi nove enote 75 in 10 kW z še tišjim delovanjem.

Toplotna črpalka- Zunanja enota  ZUBADN

Namen te serije je, da bi povečali zmogljivost naše toplotne črpalke tudi pozimi se pravi v izjemno nizkih temperaturah. Serije Zubadan imajo prav tako zelo velik razpon moči enot, ki je kar od 8 kW do kar 23 kW. Zunanje enote v tej seriji imajo povečano učinkovitost in izboljšano zmogljivost. Serija omogoča ogrevanje tudi v zelo mrzlih regijah saj vsebuje tehnologijo z enkratnim krogotokom, ki omogoča veliko učinkovitost ogrevanja. Zubadan vsebuje tudi novo generacijo, ki z nadgradnjo kompresorja omogoča še bolj učinkovito ogrevanje objekta še ob nižjih zunanjih temperaturah. Serija vsebuje tudi zelo pomemben sistem odmrzovanja in vsebuje ohranja nazivno zmogljivost ogrevanja objekta tudi pri zunanji temperaturi -15 °C.

Toplotna črpalka Mitsubishi Electric- Enkratni krogotok oz. Flash Injection Circuit

Spodnja slika predstavlja sestavo sistema z enkratnim krogotokom.

Toplotna črpalka – Prednosti toplotnih črpalk

Kot smo že mnogokrat omenili imajo toplotne črpalke ogromno pozitivnih lastnostih tako za denarnico kot tudi za naravo in okolje. Toplotne črpalke zmanjšajo stroške za ogrevanje objekta kar za 35% do 75%, se pravi da govorimo o ogromni vsoti denarja. Da ne bomo le dolgovezili o denarju morate vedeti tudi da so toplotne črpalke tudi zelo okolju prijazne in zmanjšajo emisije CO2 kar od 31% do 59%. Investicija za toplotne črpalke se nam zelo izplača na dolgi rok. Kar nam pove da se nam vsota vloženega denarja povrne v nekaj letih. Še eno potrdilo da je to zelo ekološka odločitev je da za uporabo toplotne črpalke ne potrebujemo nevarnih goriv. Že po vseh pozitivnih lastnostih moramo omeniti tudi da toplotne črpalke delujejo zelo hitro, zasedejo zelo malo prostora, vzdrževanje je minimalno, je sistem prihodnosti, v toplejših dneh nam omogočajo tudi ohlajevanje objekta, je preprost tako za upravljanje kot tudi za uporabo.

 

PREVERITE PONUDBO TOPLOTNIIH ČRPALK MITSUBISHI

 

Potrebujete pomoč pri izbiri toplotne črpalke?

Kontaktirajte nas za pridobitev ugodne ponudbe z montažo ali brez.

NUDIMO VAM:

  • Ugodne cene toplotnih črpalk PREVERJENIH proizvajalcev
  • Strokovna montaža po vsej Sloveniji
  • Brezplačno svetovanje na domu
  • Garancija na kupljeno napravo ter montažo
  • Servis toplotnih črpalk

POVPRAŠEVANJE:


Vaše podatke bomo uporabili izključno za izvedbo naročila oz. povpraševanja. Z oddajo obrazca se strinjate s pogoji poslovanja in zasebnosti *