Uporaba toplotne črpalke zrak voda v hiši

toplotne črpalke zrak voda

Gradite ali obnavljate hišo, pa vas zanima, če bi bilo smiselno kupiti in montirati tudi toplotno črpalko zrak voda? Poglejmo nekaj značilnosti toplotne črpalke zrak voda, da se boste lažje odločili ter zgradili dom svojih sanj. Ki bo seveda primerno topel!

 

Zakaj sploh toplotna črpalka?

Toplotne črpalke ponujajo vrhunsko tehnologijo, ki iz okolja na ekološki način pridobiva toploto in jo vnaša v izbrane prostore. Toplotne črpalke so tako energetsko varčne, pa še manj bremenijo okolje kot klasični ogrevalni sistemi. Vam osebno pa bo toplotna črpalka prinesla predvsem prihranek pri energiji. In pa seveda topel dom, v katerem bo tudi v zimskih mesecih prijetno bivati.

Mimogrede velja omeniti tudi, da so za nakup in uporabo toplotne črpalke v vašem domu na voljo subvencije Eko sklada, ki vam lahko še dodatno znižajo stroške investicije v ogrevanje.

 

Kako toplotna črpalka deluje?

Toplotne črpalke iz obnovljivega medija v okolju, ki je lahko zrak, voda ali zemlja, črpajo toploto in jo vnašajo v izbran medij v hiši (zrak ali vodo). Toplotne črpalke zrak voda energijo torej pridobivajo iz zraka in jo vnašajo v vodni sistem doma, toplotne črpalke zemlja-zrak pa denimo energijo pridobivajo iz zemlje, vnašajo pa jo v zrak prostorov.

 

Toplotna črpalka zrak voda

Toplotne črpalke zrak voda so običajno najcenejše, omogočajo pa tudi enostavno in poceni vzdrževanje (poleg seveda poceni ogrevanja). Zrak je vir toplote, ki ga ne moremo izrabiti, na voljo pa je povsod. Tovrstne toplotne črpalke zrak voda so primerne za domove v ustrezno toplem podnebju. Če je premrzlo, črpalka namreč iz okolja ne črpa dovolj toplote, zato je manj učinkovita. Vendar bodite brez skrbi, saj so take črpalke zanesljive tudi pri zunanji temperaturi do -20 stopinj Celzija. Kombinirati oziroma dopolniti pa jih je možno tudi z drugimi ogrevalnimi sredstvi. Toplotna črpalka se lahko uporablja tudi za ogrevanje sanitarne vode, ne le prostorov.

Potrebujete pomoč pri izbiri toplotne črpalke?

Kontaktirajte nas za pridobitev ugodne ponudbe z montažo ali brez.

NUDIMO VAM:

  • Ugodne cene toplotnih črpalk PREVERJENIH proizvajalcev
  • Strokovna montaža po vsej Sloveniji
  • Brezplačno svetovanje na domu
  • Garancija na kupljeno napravo ter montažo
  • Servis toplotnih črpalk

POVPRAŠEVANJE:


Vaše podatke bomo uporabili izključno za izvedbo naročila oz. povpraševanja. Z oddajo obrazca se strinjate s pogoji poslovanja in zasebnosti *