cena montaže klime

Izbira klime vsekakor zahteva nekaj vašega časa in energije, a tudi ko izberete najbolj primerno klimatsko napravo za vaš dom, zadeva še ni zaključena. Zelo pomembna je tudi strokovno in kvalitetno opravljena montaža. Namestitev notranje in zunanje enote je najbolje prepustiti strokovno usposobljeni osebi. Še prej pa le preverite, ali je cena montaže klime v skladu z vašimi pričakovanji.

Montaža klimatske naprave namreč vključuje:

– predhoden ogled,

– vgradnjo naprave,

– pripadajoče inštalacije,

– priključitev klimatske naprave na električno omrežje in

– prvi zagon klime.

Kot vidimo, cena montaže klime vsebuje kar nekaj zahtevnejših opravil, zato je res pomembno, da monter delo opravi tako, kot je potrebno. On vas bo tudi podučil o osnovah uporabe klimatske naprave, da bo njeno delovanje kar najbolj optimalno in boste zadovoljni z njenim delovanjem čim dlje časa.

Odločitev o namestitvi klimatske naprave

Najpogosteje uporabniki izberejo sistem klime zrak-zrak, ki je sestavljen iz dveh ali več ločenih enot.

Cena montaže klime pri tem načinu vključuje nameščanje zunanje enote na prostem in notranje enote v bivalnih prostorih. Mesto vgradnje izberemo po predhodnem posvetu z monterjem.

Glede mesta namestitve je priporočljivo upoštevati nekatera navodila. Notranja enota klimatske naprave ne sme biti neposredno usmerjena v del prostora, kjer se zadržujejo ljudje. Namestimo jo visoko pod strop, saj se tako hladen zrak najbolje razporedi po prostoru. Ne nameščamo je v hodnik ali podobne ozke prostore, saj v tem primeru ne bomo dosegli optimalnega izkoristka delovanja klime. Zunanja enota se lahko namesti pri tleh, na balkonu ali na strehi. Ker njeno delovanje povzroča nekaj hrupa, se odsvetuje nameščanje blizu spalnih prostorov.

Klimatska naprava se lahko montira nadometno ali podometno. Nadometna montaža zahteva dodatek zaobljenih plastičnih kanalov s kotnimi ali prehodnimi elementi, za pritrditev zunanje enote na steno pa se uporablja kvalitetne kovinske nosilce, ki so protikorozijsko zaščiteni in opremljeni z antivibracijskimi podlogami, da se tresljaji ne prenašajo na objekt. Obe enoti sta povezani z izoliranimi bakrenimi cevmi. Cena montaže klime se morda zdi na prvi pogled visoka, a ker so vanjo vključeni ves dodaten drobni in montažni material, je ta seveda popolnoma razumljiva.

Izdelava cevnih povezav ima več funkcij:

– gre za plinsko in elektro povezavo obeh enot,

– potrebna je izdelava odvajanja kondenza iz zunanje in notranje enote na osnovi prostega padca,

– priklop na obstoječo električno omrežje.

Ko je montaža zaključena, pa sledijo vakuumiranje, polnjenje in prvi zagon. Vlago in zrak moramo namreč odvesti iz hladilnega kroga – to storimo s priključitvijo vakuumske črpalke in izčrpavamo do 10 mm Hg absolutnega vakuuma. Preden jo prvič zaženemo, še enkrat preverimo vse ventile in inštalacijo. Cena montaže klime torej vključuje pravilno in brezhibno nameščanje, monter pa vam bo tudi svetoval o pravilni uporabi klimatske naprave.

Nekaj nasvetov za pravilno rabo klime

Če bo vaša klima pravilno delovala, boste na ta način dosegli dolgo življenjsko dobo in dober izkoristek energije. Tudi cena montaže klime se vam ne bo zdela prevelik zalogaj, saj boste v vašem domu imeli zagotovljeno prijetno in udobno bivanje.

Nekaj priporočil:

– najbolj optimalna temperatura je v poletnih mesecih med 22 in 25 stopinj Celzija;

– klimo med delovanjem pustite delovati dlje časa in je ne izklapljajte (ventilator sam zmanjša delovanje, ko je dosežena želena temperatura)

– preprečite dostop direktne sončne svetlobe v ohlajen prostor;

– časa za čiščenje ne namenite le filtrom in cevem, temveč tudi ventilatorju – ta ohlajen in prečiščen zrak odvaja nazaj v prostor.

– ob nepravilnem delovanju takoj pokličite serviserja;

Če boste dosledno upoštevali priložena navodila in navodila monterja, vam bo vaše klimatska naprava zagotovo služila zelo dolgo časa, investicija in cena montaže klime pa se vam bosta brez dvoma hitro povrnili.

Potrebujete pomoč pri izbiri klimatske naprave?

Kontaktirajte nas za pridobitev ugodne ponudbe z montažo ali brez.

NUDIMO VAM:

  • Ugodne cene klimatskih naprav
  • Strokovna montaža po vsej Sloveniji
  • Brezplačno svetovanje na domu
  • Garancija na kupljeno napravo ter montažo
  • Servis klimatskih naprav

POVPRAŠEVANJE:


Vaše podatke bomo uporabili izključno za izvedbo naročila oz. povpraševanja. Z oddajo obrazca se strinjate s pogoji poslovanja in zasebnosti *