polnjenje klime

polnjenje klime

Klima je naprava, ki predvsem poleti v vročih dneh s hlajenjem močno olajša bivanje v zaprtih prostorih. Nepogrešljiva je tudi pozimi oz. v prehodnih jesenskih in spomladanski mesecih, ko s segrevanjem ozračja poskrbi, da nas ne zebe. Za njeno brezhibno delovanje morate poskrbeti sami z rednim servisiranjem, da se izognete nevšečnostim, kot so kapljanje iz klime, iztekanje vode, neustrezno gretje ali hlajenje. S tem poskrbite za zdravo in prijetno bivalno okolje ter učinkovito delovanje klimatske naprave. Del vzdrževanja klimatske naprave predstavlja tudi polnjenje klime, cena za to storitev pa je odvisna od različnih dejavnikov. Vsekakor redno servisiranje pomaga h kvalitetnejšemu zraku v prostoru, poleg tega klima porabi manj električne energije ter zagotavlja brezhibno delovanje vedno, ko jo potrebujete.

Poskrbite za polnjenje klime – cena je spremenljiva.

Klima deluje tako, da njena zunanja enota odvzema zrak iz okolice. Z njim hladi segret utekočinjen hladilni plin, ki je nepogrešljiv za ustrezno delovanje klime. Hladilni plin potuje po ceveh do notranje enote klime, to je uparilnik, kjer se spremeni v plinasto stanje. Za brezhibno delovanje klime ne smete pozabiti na redno polnjenje klime, cena za to je odvisna tudi od vrste hladilnega plina. Notranja enota klime nato odvzame zrak iz prostora, ga ohladi in razvlaži ter ga vrne nazaj v prostor. Plin nato spet potuje v kompresor v zunanji enoti klime in tako se cikel neprestano ponavlja.

Za zanesljivo delovanje vaše klimatske naprave je pomembno, da jo vsaj enkrat letno pregleda strokovnjak. Ta v sklopu rednega letnega servisa poleg čiščenja klime in pregleda njenih notranjih delov preveri tudi tlak plina v klimatskem sistemu in po potrebi poskrbi za polnjenje klime. Cena polnitve je odvisna od velikosti klimatske naprave in moči, s katero segreva oz. ohlaja zrak, saj glede na to potrebuje več ali manj plina za pravilno delovanje. Ustrezen tlak plina v klimi je pomemben tudi za nemoteno delovanje kompresorja, ki je glavna komponenta vsake klimatske naprave. Ta lahko namreč odpove, če je plin v klimatski napravi pod prenizkim tlakom. Razlog za slabše delovanje klima naprave je tudi v pomanjkanju hladilnega plina – serviser lahko ob pregledu puščanje ugotovi s pomočjo freonskega testerja, saj plin z leti začne pronicati iz sistema v okolico. Ob primanjkljaju plina je treba zato opraviti polnjenje klime, cena za to pa niha tudi glede na količino plina, ki ga primanjkuje v klima napravi.

Kako do ugodnega polnjenja klime?

Ob iskanju ponudnika za polnjenje klime cena naj ne bo edino vodilo pri izbiri. V prvi vrsti preverite zanesljivost ponudnika in kvaliteto njegovih opravljenih storitev. Polnjenje klimatskih naprav danes opravlja večina pooblaščenih serviserjev za klime, navadno v sklopu rednih servisov, po potrebi pa tudi kot samostojno storitev. Cena se prilagaja tudi sezonskemu povpraševanju, zato je lahko v vročih poletnih mesecih, ko je po storitvi več povpraševanja, cena nekoliko višja kot v zimski sezoni. Zato pravočasno poskrbite za to, da bo klima pripravljena na čas, ko jo boste največ uporabljali, uredite polnjenje in se izognite visokim stroškom polnjenja v času, ko je največ povpraševanja, ali še višjim stroškom morebitnih nepričakovanih popravil.

Veliko serviserjev ponuja različne popuste za polnjenje, v primeru da naenkrat opravijo polnjenje več klima naprav v vašem domu. Možna je tudi sklenitev pogodbe o dolgoročnem vzdrževanju, zaradi katere zna biti cena za dopolnjevanje hladilnega plina v klimatski sistem še ugodnejša. Vsekakor upoštevajte najboljše razmerje med kakovostjo in ceno in se ne osredotočite le na denarne stroške. Vse leto skrbite za ustrezno vzdrževanje klimatske naprave, da podaljšate njeno življenjsko dobo. Pravilna naj bo tudi njena uporaba, saj se boste s tem izognili nepotrebnemu stresu ob nedelovanju klime. Ne pozabite, da je hladilni plin ena ključnih komponent za delovanje klime, zato ob morebitnih težavah s klimo nikar ne odlašajte, temveč pravočasno poskrbite za polnjenje klime, cena pa naj ne bo edino merilo za izbiro ponudnika.

Potrebujete pomoč pri izbiri klimatske naprave?

Kontaktirajte nas za pridobitev ugodne ponudbe z montažo ali brez.

NUDIMO VAM:

  • Ugodne cene klimatskih naprav
  • Strokovna montaža po vsej Sloveniji
  • Brezplačno svetovanje na domu
  • Garancija na kupljeno napravo ter montažo
  • Servis klimatskih naprav

POVPRAŠEVANJE:


Vaše podatke bomo uporabili izključno za izvedbo naročila oz. povpraševanja. Z oddajo obrazca se strinjate s pogoji poslovanja in zasebnosti *