Ogrevanje s klimo v mrzlih zimskih dneh predstavlja enega izmed največjih stroškov v gospodinjstvu. Vendar je ogrevanje še zmeraj obvezen del našega doma v hladnih dneh. Ne smemo pozabiti da klimatske naprave niso zgolj namenjene hlajenju prostorov v poletnih in vročih dneh. Ogromno ljudi odloči v hladnih in zimskih dneh za ogrevanje s klimo.

Klime so izjemen varčen in učinkovit sistem za ogrevanje in hlajenje skozi celotno leto. Mišljenje, da so klimatske naprave izjemno potrošne je zelo napačno. V prehodnem obdobju (jeseni in spomladi) veliko bolj privarčujemo če se odločimo za ogrevanje s klimo, kakor pa na primer z kurilnim oljem. Ključ za tako izjemno uporabo klimatskih naprav tudi v hladnih dneh in da se lahko odločimo za ogrevanje s klimo omogoča inverterska tehnologija (Inverterske klimatske naprave). Priporočamo tudi ogled objave https://svet-klime.si/gretje-s-klimatsko-napravo-vse-pogostejsa-izbira/

PREVERITE PONUDBO KLIMATSKIH NAPRAV, ter se posvetujte glede primerne klime za vaš prostor

Ogrevanje s klimo  – prednosti

Ko se kupci odločajo za ogrevanje s klimo poznamo ogromno prednosti, ki potrdijo zakaj je bila njihova odločitev pravilna. Z razliko od ostalih grelnih sistemov ogrevanje s klimo poleg gretja upravlja tudi filtracijo prašnih delcev v zraku. Klimatska naprava je izjemno varčna in plačate za električno energijo glede na to koliko ste jo porabili in nič več.

Klimatske naprave se hitreje zaženejo, tudi takrat ko nas ni doma. Kar nam pove da se ostali grelni sistemi ne morajo kosati s klimatskimi napravami. Razlog, da klimatska naprava hitreje segreje prostor je v ventilatorju, ki hitro in učinkovito razporedi topel zrak po prostoru oziroma objektu.

 

Ogrevanje s klimo – varčnost

Klimatske naprave, kot smo že omenili prikazujejo izjemne performance tudi pri gretju prostorov in ne samo pri hlajenju. To nam prikazujejo naslednja dejstva, da so klimatske naprave, kar 60% cenejše od ogrevanja s plinom. So bolj  varčne v primerjavi z kurilnim oljem in od ogrevanja na elektriko so kar za neverjetnih 75% bolj varčne. Ogrevanje s klimo ni samo ekološko vendar je tudi prijetno za uporabo, tiho in varčno. Glede izkoristka klimatske naprave kaj pomeni SEER in SCOP si lahko preberete tukaj: https://svet-klime.si/kaj-pomeni-izkoristek-klimatske-naprave-seer-scop/

Ogrevanje s klimo – cena

Za tovrstno ogrevanje s klimo se uporabniki odločajo vse pogosteje saj je zmeraj bolj pomembna poleg kakovosti tudi količina porabe naprave. In je rešitev za probleme z gretjem z drugimi gorivi, ki so veliko dražja in veliko bolj potrošna. Koliko je potrošna klimatska naprava oziroma kakšna je poraba klimatske naprave je zapisano preden napravo kupimo in je vidno vsakomur. Klimatska naprava je dobra investicija, saj res da je za njih potrebno odšteti kar nekaj denarja.  Nakup klime za ogrevanje se nam  povrne že le v nekaj letih, saj so tako izjemno malo potrošne. Kvalitetno klimatsko napravo lahko dobimo že kar od 800€ do 2000€.

Še ena izmed mnogih prednost za uporabnike, ki se odločajo za ogrevanje s klimo je ta, da še zmeraj ima klimatska naprava funkciji tako gretja kot tudi hlajenja. Ogrevanje s klimo je izjemno pametna odločitev tako za podjetja kot tudi za domačo uporabo. Klimatske naprave nam za svojo ceno ponujajo tako hlajenje prostorov kot tudi gretje in poleg tega je še izjemno varčna in odločitev z zelo majhno porabo.

V primeru, da se ne spoznate kaj dosti na klimatske naprave naj vas ne skrbi, saj v primeru, da se odločate za nakup vam nudimo posvet z strokovnjakom SVET KLIME- kontakt, ogled objekta na katerem želite namestiti klimatsko napravo. Na podlagi ogleda  izvemo še dodatne primerne podatke o tem katera klimatska naprava je idealna za vaše okolje. Poleg vsega vam pa še nudimo namestitev oziroma montažo klimatske naprave, katere cena je nizka in odvisna glede na vrsto dela, ki je potreben pri montaži. Preberite si tudi https://svet-klime.si/nasveti-za-namestitev-klimatske-naprave/

ogrevanje s klimo2

Ogrevanje s klimo – ali se mi izplača?

Kot smo že povedali kaj nekajkrat se uporaba klimatske naprave zelo izplača. Uporaba te vrste tehnologije je idealna za ogrevanje prostorov oziroma objektov v zelo kratko-časovnem obdobju. Ogrevanje s klimo je zelo primerno tudi za objekte kot so vikendi, stanovanja ali kakšni prostori, ki jih imamo samo za prenočišče in jih ni potrebno ogrevati skozi celotni dan. Saj klimatske naprave izjemno hitro segrejejo prostor saj s pomočjo ventilatorja piha topel zrak skozi celoten prostor in se zaradi tega prostor izjemno hitro segreje.

Ogrevanje s klimatsko napravo nam tudi omogoča zelo nizko ogrevanje objekta oziroma prostora tudi približno med 9 °C in 13 °C. Pri tako majhnem ogrevanju je poraba klimatske naprave še toliko manj porabna.

Takšen način ogrevanja objektov je poleg že vseh pozitivnih lastnosti, katere smo omenili v članku je tudi koristen zato saj je porabi zelo malo električne energije. Takšen način ogrevanja prostora je izjemno praktičen in priročen. To je za današnje čase tudi zelo ključnega pomena. Skoraj najpomembnejšega pa je to, da je ogrevanje s klimo tudi ekološko. Se pravi, da je okolju prijazno saj uporablja naravne vire.

Ne smemo pa pozabiti tudi iz finančnega vidika.  Tako kot naprava tudi napajanje ni tako drago kot pri ostalih vrstah ogrevanja. Potrošnja je tako mala da s nam skozi 2-4 leta popolnoma izplača nakup klimatske naprave. Podatek nam le še pove, da je tak sistem tudi izjemno ekonomičen.

 

Klimatska naprava, ki je primerna za ogrevanje tudi di -25°C zunanje temperature: https://svet-klime.si/klimatska-naprava-mitsubishi-msz-ln-luxury/

Za ogrevanje s klimo do -20°C zunanje temperature priporočamo tudi novost v 2018 Mitsubishi Electric MSZ-AP, ki je tudi prijela nagrado reddot award 2018 winner.

Povezava do spletnega mesta: https://svet-klime.si/klimatska-naprava-mitsubishi-msz-ap/

Potrebujete pomoč pri izbiri klimatske naprave?

Kontaktirajte nas za pridobitev ugodne ponudbe z montažo ali brez.

NUDIMO VAM:

  • Ugodne cene klimatskih naprav
  • Strokovna montaža po vsej Sloveniji
  • Brezplačno svetovanje na domu
  • Garancija na kupljeno napravo ter montažo
  • Servis klimatskih naprav

POVPRAŠEVANJE:


Vaše podatke bomo uporabili izključno za izvedbo naročila oz. povpraševanja. Z oddajo obrazca se strinjate s pogoji poslovanja in zasebnosti *

Predstavitev: