Če ste v poletnih mesecih ugotovili, da se temperatura vaših bivalnih prostorov hitro dvigne krepko nad dvajset stopinj Celzija, verjetno že pregledujete ponudbo različnih klimatskih naprav. Ponudba je zelo široka, vas pa skrbi, katero klimo izbrati, glede na to, da ne razpolagate z odvečnim prostorom, kamor bi namestili hladilno napravo. Ena izmed odličnih rešitev za ta problem je mini klima.

Kaj sploh je mini klimatska naprava in kako izgleda?

Mini klima je najmanjša različica klimatske naprave. Od svojih večjih sester – vgradne in prenosne klimatske naprave – se razlikuje predvsem v priročnosti uporabe in velikosti, njen osnovni namen pa ostaja enak – uravnavati temperaturo v prostoru.

Kljub temu, da v osnovi deluje na enak način, pa ima drugačen sistem odvajanja toplega zraka v prostor. Če vgradna klimatska naprava topel zrak oddaja v zunanje okolje prek vgradnih cevi, prenosna klimatska naprava pa prek premične cevi, ki jo običajno namestimo skozi okno, mini klima topel zrak v prostor odvaja prek posebnega filtra, ki topel zrak ohladi, saj je prepojen z vodo. To prepreči, da bi hkrati potekala procesa tako segrevanja kot tudi ohlajanja prostora.

3 prednosti mini klime:

 • Za delovanje potrebuje le elektriko

Eden izmed glavnih adutov mini klime je njena vsestranskost uporabe, saj praktično nima omejitev glede lokacije hlajenja. Ker ne zavzame veliko prostora, jo lahko uporabljate ne le v stanovanju, temveč tudi v pisarni, avtomobilu, avtodomu … Vse, kar potrebuje za uporabo, je električna energija. Naprednejše mini klime imajo vgrajen tudi akumulator, ki omogoča, da nas mini klima lahko hladi tudi do osem ur, brez direktnega priklopa v električno omrežje. Tako si lahko hlajenje zagotovite kjerkoli.

 • Cenovno dostopna

V primerjavi z ostalimi napravami iz družine hladilnih naprav je mini klima ena izmed cenovno dostopnejših, saj si jo lahko zagotovite že od 30 € dalje. Zaradi enostavnega principa delovanja in velikosti nakup mini klime ne bo tako velik zalogaj, vam bo pa v ključnih trenutkih zagotovil primerno osvežitev.

 • Hitra namestitev in enostavna uporaba

Za namestitev mini klime ne potrebujete nobenega mojstra, saj zahteva le priklop v električno omrežje ali polnjenje akumulatorja in namestitev na lokacijo, kjer vam bo najbolj koristila. Zaradi manjše kapacitete hlajenja se ne more primerjati z vgradno klimo, a je nepogrešljiv dodatek za vse prostore, v katerih vgradna ali prenosna klimatska naprava ne prideta v poštev. Zaradi svoje majhnosti jo lahko namestite tudi v pisarno oziroma na delovno mesto. Mini klimo z akumulatorjem lahko uporabljate celo v avtomobilu.

mini klima

Kdaj se odločiti za nakup mini klime?

Čeprav je mini klima cenovno dostopen izdelek, pred nakupom zahteva nekaj premisleka. Zato si je pred odločitvijo dobro sestaviti spisek stvari, ki jih želite pridobiti z novim izdelkom. Če si želite naslednjih stvari, je nakup mini klime prava odločitev za vas:

 • Možnost prenašanja kamorkoli in kadarkoli,
 • namestitev brez vrtanja in drugih gradbenih del,
 • enostavna uporaba,
 • dodatno hlajenje v prostoru, v katerem je že vgrajena klima, a si na bolj segretih delih prostora želite še dodatne ohladitve,
 • individualizirano prilagajanje temperature,

(To pride še posebej prav, če delate v pisarni in kakšen sodelavec ne mara imeti prižgane klime – vi vklopite mini klimo, ki bo hladila vas, on pa ne bo godrnjal, ker je vgradna klima spet prižgana. Saj veste, volk sit in koza cela.)

 • estetskost,

(Novejše mini klime z modernim dizajnom prostoru lahko dodajo noto estetskosti in premišljenosti.)

Mini klima je izdelek, ki tako kot vse ostale hladilne naprave omogoča uravnavanje temperature v prostoru. Njeno edino šibkost – manjša moč hlajenja –, premagajo njeni aduti, ki se skrivajo predvsem v njeni priročnosti, enostavnosti in cenovni dostopnosti. Je torej prava izbira za hlajenje kadarkoli in kjerkoli.

Potrebujete pomoč pri izbiri klimatske naprave?

Kontaktirajte nas za pridobitev ugodne ponudbe z montažo ali brez.

NUDIMO VAM:

 • Ugodne cene klimatskih naprav
 • Strokovna montaža po vsej Sloveniji
 • Brezplačno svetovanje na domu
 • Garancija na kupljeno napravo ter montažo
 • Servis klimatskih naprav

POVPRAŠEVANJE:


Vaše podatke bomo uporabili izključno za izvedbo naročila oz. povpraševanja. Z oddajo obrazca se strinjate s pogoji poslovanja in zasebnosti *