klimatske naprave z montažo

Kadar se ljudje zanimajo za nakup klimatske naprave, se skoraj vedno pojavi vprašanje, ali je mogoče, da se dobi klimatska naprava z montažo, ki je že vključena v ceno. Nekateri proizvajalci ponujajo montažo kot dodatno storitev, nekateri pa jo vključijo že v samo ponudbo klimatskih naprav.

Dejstvo je, da klimatska naprava olajša življenje v vročih poletnih mesecih, ravno tako pa je z njo mogoče v hladnih dneh ogrevati bivalne prostore – dejansko je uporabna skozi celo leto.

Klimatske naprave pa ne poskrbijo le za prijetno temperaturo, temveč tudi za kvalitetnejši zrak v prostorih. Glede na svoje zahteve in potrebe izberite takšno, ki vam bo res pisana na kožo, pri tem pa naj cena ne bo glavno merilo. Včasih je ob nakupu bolje odšteti malce več denarja in biti povsem  zadovoljen; bolje kot da imamo kasneje dodatne težave in stroške. To velja za samo napravo, če pa je klimatska naprava z montažo že v paketu, velja izbrati tudi preverjene in zanesljive izvajalce. Strokovno in brezhibno izvedena montaža je namreč bistvenega pomena za optimalno delovanje naprave.

Kako izbrati najboljšo klimatsko napravo za naš dom

Ko se odločamo za nakup, bodimo pozorni na moč naprave in cenovni razred, preglejmo morebitne komentarje in ocene že obstoječih uporabnikov. Ker na trg dnevno prihajajo nove naprave, je smiselno pogledati tudi te. Kadar nakup opravljate pri kvalitetnem in profesionalnem ponudniku, ste lahko prepričani, da vam bodo pri vaši odločitvi pomagali in svetovali. Ravno pri takšnih prodajalcih je klimatska naprava z montažo mogoča, le povprašajte jih o tem.

Kaj običajno vključuje ponudba – klimatske naprave z montažo?

V osnovno montažo klimatske naprave so običajno vključene naslednje storitve:

 • prebitje opečnatega zida določene širine,
 • montaža notranje in zunanje enote,
 • izdelava elektro in plinsko cevne povezave med obema enotama,
 • izdelava odvoda kondenza iz obeh enot na osnovi prostega padca v žleb ali odtok,
 • stenske nosilne konzole,
 • priklop na obstoječo elektro napeljavo,
 • montažni in ostali drobni material,
 • vakuumiranje, polnjenje in prvi zagon,
 • svetovanje o pravilni uporabi klimatske naprave in
 • prevoz določene kilometrine.

Vse, kar se šteje kot dodatno delo ali material, se obračuna individualno po veljavnem ceniku. Za točen izračun se je najbolje obrniti na ponudnika s konkretnimi informacijami glede bivalnih prostorov in posebnosti, ki veljajo za vaš primer.

Monterji vas običajno tudi predhodno pokličejo in se dogovorijo za termin, kdaj bi bila klimatska naprava z montažo, ki je vključena, pri vas doma. Kvalitetni izvajalci vam nudijo garancijo na opravljeno storitev, seveda ob predpostavki, da klime v primeru okvare ali nepravilnega delovanja ne poskušajo popraviti nepooblaščene osebe.

Nasveti za namestitev klimatske naprave

Notranja enota – mora biti nameščena na mesto, kjer ne bo neposredno izpihovala zraka v ljudi. Od stropa mora biti oddaljena vsaj 10 centimetrov, saj naprava zajema zrak na zgornjem delu enote.

Zunanja enota – ker je dandanes najpogostejši nakup klimatskih naprav, ki že imajo invertersko tehnologijo, je odvod kondenza nujen iz obeh enot. Kadar naprava hladi, kondenzira notranja enota, zunanja pa ob ogrevanju. Zato se najpogosteje montaža izvede tako, da je zunanja enota nameščena malo nižje od notranje, povezani pa sta s kanalom, kjer se nahajajo električni povezovalni kabel, bakrene cevi ter cev za odvod kondenza.

Odsvetuje se namestitev zunanje enote v notranje podstrešne prostore, saj se običajno ti preveč segrejejo, kar je slab pogoj za optimalno delovanje klimatske naprave.

Še za konec – če bo nameščena klimatska naprava, z montažo katere se bo ukvarjal pooblaščen izvajalec, imate pravico od njega zahtevati ustrezno mero čistoče pri delu. Potrebno je namreč prostore zaščititi pred prahom, ki nastane pri vrtanju skozi stene – kar bodo kvalitetni in strokovno usposobljeni izvajalci seveda upoštevali že sami. Zato je res pomembno, da za tovrstno delo izberemo strokovno podkovano podjetje z izkušnjami.

Potrebujete pomoč pri izbiri klimatske naprave?

Kontaktirajte nas za pridobitev ugodne ponudbe z montažo ali brez.

NUDIMO VAM:

 • Ugodne cene klimatskih naprav
 • Strokovna montaža po vsej Sloveniji
 • Brezplačno svetovanje na domu
 • Garancija na kupljeno napravo ter montažo
 • Servis klimatskih naprav

POVPRAŠEVANJE:


Vaše podatke bomo uporabili izključno za izvedbo naročila oz. povpraševanja. Z oddajo obrazca se strinjate s pogoji poslovanja in zasebnosti *