Vse bolj nestanovitno vreme in klimatske spremembe so nas v zadnjih letih prisilile k razmišljanju o novih oblikah ogrevanja v zimskem času. Hitri temperaturni prehodi namreč zahtevajo ogrevanje tudi v času, ko to običajno ni bilo več v navadi, lahko pa se zgodi, da temperaturna razlika v samo nekaj dneh znaša celo 10 stopinj C ali več, zaradi česar se potrebe po ogrevanju bivalnih prostorov spreminjajo iz dneva v dan. Najugodnejšo rešitev zato predstavlja ogrevanje s klimo – postalo je učinkovito in ekonomično, zato se zanj odloča vse več ljudi, saj klima že dolgo ni več namenjena le hlajenju. Da bo ogrevanje s klimo kar najbolj ekonomsko upravičeno, bodite pred nakupom klime pozorni na njeno energijsko oznako, da boste izbrali tako, ki zagotavlja visoko energetsko varčnost – te imajo oznako A+++, medtem ko so najmanj učinkovite tiste z oznako G. Nezanemarljiv je tudi podatek o izkoristku klima naprave oz. o tem, koliko energije klima nudi glede na porabljeno električno energijo. Izberite tako, ki je energijsko varčna, hkrati pa vas bo v zimskih mesecih prijetno ogrela.

Zakaj ogrevati s klimo?

Ogrevanje s klimo prinaša številne prednosti, ki vas bodo zagotovo prepričale, da je to najboljši način ogrevanja hiše ali stanovanja. Prednost predstavlja že sama klima kot naprava za ogrevanje, saj jo lahko v nasprotju s plinsko ali drugo pečjo postavite skorajda kamorkoli. Zaradi njene dvojne funkcije jo lahko uporabljate skozi vse leto – pozimi za segrevanje, poleti pa za hlajenje in pri tem ne rabite skrbeti, da bo zmanjkalo zaloge (npr. kot drv ali nafte pri bolj klasičnih načinih ogrevanja). Ogrevanje s klimo poteka tako, da klimatska naprava med ogrevanjem filtrira prašne delce, ki so v zraku, poleg tega lahko nekatere klime s pomočjo električnega polja odstranjujejo še viruse, bakterije in alergene in tako blagodejno vplivajo tudi na zdravje. S pomočjo ventilatorja klima zelo hitro ogreje bivalne prostore, saj ventilator segreti zrak enakomerno razporedi po prostorih. Tudi upravljanje s klimo je popolnoma enostavno in udobno, saj jo lahko upravljate daljinsko, zaradi vgrajenega časovnika pa lahko temperaturo in čas delovanja nastavite vnaprej.

Prihranek pri ogrevanju s klimo

 • Klima naprava večino toplotne energije proizvede tako, da črpa toploto iz ozračja, zato je ogrevanje s klimo kar od tri- do petkrat cenejše kot ogrevanje na elektriko, na kurilno olje ali na plin. Ta način ogrevanja je zato velikokrat najboljša izbira tudi kot edini vir ogrevanja v mnogih stanovanjskih in poslovnih prostorih.
 • Za delovanje klimatske naprave potrebujete le električno energijo, ki je veliko cenejša od drugih energentov.
 • Začetni strošek za ogrevanje predstavlja le nakup klimatske naprave skupaj z montažo, kar je bistveno nižji strošek od nakupa katere koli druge naprave ali sistema za ogrevanje.
 • Montaža klime je opravljena v enem popoldnevu, zato si jo lahko omislite v kratkem času, pomembno pa je, da jo namestite na ustrezno mesto v prostoru, da se bo ogrevani zrak kar najbolje in najhitreje razporedil po celotnem prostoru in da bo tudi inštalacija enostavna, saj boste tako še dodatno prihranili.
 • Prihranek pri ogrevanju s klimo predstavljajo tudi stroški servisiranja, ki so v primerjavi s servisom ostalih ogrevalnih naprav nižji, servis je opravljen tudi v velliko krajšem času.
 • Ogrevanje s klimo je primerno tudi za objekte kot so počitniške hiše, vikendi ali drugi prostori, ki so namenjeni samo za prenočevanje in jih ni potrebno vsakodnevno ogrevati. Prostor se bo s klimo hitro ogrel, za kar bo porabljene manj energije, kot da bi morali čakati na zagon plinske ali električne peči.

Ogrevanje je eden večjih stroškov družinskega proračuna, zato je treba dobro premisliti, kateri način ogrevanja se glede na tip objekta in bivalne navade najbolj splača. Ena od najugodnejših in najučinkovitejših rešitev je ogrevanje s klimo, ki zagotavlja primerno temperaturo v prostoru skozi vse leto. Kvalitetna in primerno nameščena klima bo občutno znižala vaše stroške ogrevanja, hkrati pa poskrbela, da vam hladni zimski dnevi ne bodo prišli do živega.

Potrebujete pomoč pri izbiri klimatske naprave?

Kontaktirajte nas za pridobitev ugodne ponudbe z montažo ali brez.

NUDIMO VAM:

 • Ugodne cene klimatskih naprav
 • Strokovna montaža po vsej Sloveniji
 • Brezplačno svetovanje na domu
 • Garancija na kupljeno napravo ter montažo
 • Servis klimatskih naprav

POVPRAŠEVANJE:


Vaše podatke bomo uporabili izključno za izvedbo naročila oz. povpraševanja. Z oddajo obrazca se strinjate s pogoji poslovanja in zasebnosti *